Colau reivindica les ciutats com a motor per recuperar els valors d’Europa : Servei de Premsa

Colau reivindica les ciutats com a motor per recuperar els valors d’Europa

14/07/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tancat aquesta tarda la seva estada a la Biennal de Venècia participant en un acte públic amb l’alcalde de Nàpols, Luigi de Magistris. Colau i De Magistris han protagonitzat un acte obert, davant 300 persones, que s’ha celebrat a la plaça del Mercat de Marghuera, on han reivindicat la força del municipalisme per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. L’alcaldessa ha recordat que el 70% de la població Europea viu en grans àrees urbanes i ha alertat que si els Estats volen tenir èxit en els reptes globals, com ara la lluita de les desigualtats o el canvi climàtic, no només han d’escoltar la veu de les ciutats, sinó que hi han de treballar de forma coordinada. “Les ciutats tenen capacitat, experiència i coneixement”, ha recordat l’alcaldessa, que ha explicat la major capacitat els municipis per donar respostes àgils i en xarxa, com ja s’ha demostrat en la crisi dels refugiats, on s’ha demostrat que el caos ha estat tancar les fronteres.

“Assistim a una pèrdua dels valors fundacionals d’Europa, i alhora també veiem com les ciutats poden ser el motor per recuperar aquests valors”, ha dit l’alcaldessa de Barcelona, que també ha destacat la capacitat dels moviments socials per cooperar i impulsat polítiques de canvi. “Queda molt camp per còrrer, i les ciutats han de ser protagonistes del necessari canvi de governança”, ha manifestat.

L’acte obert de Colau i De Magistris ha servit per tancar la jornada que l’alcaldessa ha dedicat a Venècia, on aquest matí ha obert la conferència internacional Uban Age Shapping Cities, en el marc de la Biennal d’Arquitectura de Venència. La conferència està organitzada per la London School of Economis amb la col.laboració d’Hàbitat III de Nacions Unides, la trobada mundial de ciutats que se celebrarà a Quito el proper octubre, i on Barcelona, al costat d’altres ciutats, vol tenir un paper destacat en aquesta reivindicació del paper de les ciutats en la nova agenda urbana.





Paraules clau

ciutat/ Venècia/