Ciutat Vella posa en marxa el primer Pla de Desenvolupament Econòmic de Districte de Barcelona : Servei de Premsa

Ciutat Vella posa en marxa el primer Pla de Desenvolupament Econòmic de Districte de Barcelona

25/07/2016Temps estimat de lectura: 2 minuts

Consolidar el comerç de proximitat i potenciar-ne de nou, garantir la sostenibilitat del turisme, promoure l’economia solidària i afavorir l’ocupació i el treball digne són algunes de les línies estratègiques del pla, que té com objectiu crear una ecosistema econòmic plural i robust

El pla identifica sectors d’activitat econòmica a promocionar: treball de cures i serveis a les persones, intervencions comunitàries, comerç local de proximitat, consum responsable, projectes culturals, petita producció urbana, economia circular i coneixement i innovació

Es busca revertir les següents dinàmiques de Ciutat Vella: el monocultiu econòmic al voltant del turisme, la restauració i l’oci nocturn, la gentrificació, la precarització laboral, l’elevat índex d’atur i el creixement de les desigualtats

La mesura forma part de la nova política de desenvolupament econòmic de proximitat que impulsa Barcelona Activa i inclou un total de 57 accions que responen a quinze línies estratègiques

Es preveu una assignació econòmica municipal mínima de 1,25 milions d’euros en els propers cinc anys per executar les accions previstes en el Pla

En aquest enllaç es pot consultar el document complert elaborat amb aportacions del veïnat, del teixit comunitari, social i empresarial del territori per avançar cap a un nou model d’economia plural, diversa i sòlida

 

Veure nota de premsa en format PDF

Veure nota de premsa en format PDF

Veure document relacionat en format PDF

Paraules clau

Ciutat Vella/ economia/