Horta-Guinardó invertirà 85.000 euros per millorar la mobilitat en el Turó de la Rovira i minimitzar les molèsties de l’afluència de visitants a la zona : Servei de Premsa

Horta-Guinardó invertirà 85.000 euros per millorar la mobilitat en el Turó de la Rovira i minimitzar les molèsties de l’afluència de visitants a la zona

31/07/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El Districte d’Horta-Guinardó iniciarà demà un seguit d’accions per millorar la mobilitat dels veïns i veïnes del Turó de la Rovira i minimitzar les molèsties de la gran l’afluència de visitants a la zona restringint el trànsit rodat només als veïns i veïnes i serveis.

Amb una inversió d’aproximadament 85.000 euros, el Districte construirà una rotonda de 8 metres de diàmetre a la Plaça de la Mitja Lluna, entre els carrers Gran Vista, Turó de la Rovira i Panorama, que es complementarà  amb la senyalització necessària per gestionar el moviment de vehicles i les restriccions d’estacionaments precises que permetin garantir el canvi de sentit de la línia de bus.

Paral·lelament es construirà una vorera en el costat muntanya de la Plaça de la Mitja Lluna a continuació de la que ja existeix en el carrer Panorama per garantir la seguretat dels vianants, es pintarà un pas de vianants regulat sense semàfor per creuar des de la Plaça fins el carrer Panorama, i es senyalitzarà l’estacionament per turismes i vehicles de dos rodes al costat del nou pas de vianants.

Aprofitant les obres de construcció de la rotonda, s’iniciaran els treballs per la incorporació de fitons hidràulics als accessos dels carrers Panorama i Turó de la Rovira per tal que només puguin accedir els vehicles dels veïns i les veïnes de la zona amb una targeta magnètica.

Es millorarà la senyalització de la zona dels accessos del Turó de la Rovira amb nous panells en el carrer Gran Vista per indicar que el costat dret de la calçada no té sortida i que només es permet la circulació a veïns, serveis i bus de la línia regular, excepte en el costat esquerre. També es col·locaran senyals de prohibició d’estacionament al voltant de la Plaça de la Mitja Lluna, excepte en els llocs habilitats per tal efecte.

El Districte ha començat a treballar en un pla d’ordenació de la zona del Turó de la Rovira per aconseguir una gestió sostenible de l’espai amb l’objectiu d’ordenar l’ús públic d’aquest espai sota criteris de sostenibilitat, garantint un ús responsable i respectuós amb els recursos naturals i culturals presents en una zona reduïda amb una gran afluència de visitants. Aquest pla d’ordenació s’emmarca en el Pla Estratègic de Turisme de ciutat en el està treballant l’Ajuntament.





Paraules clau

Horta-Guinardó/ Turó de la Rovira/