El SAIER atén un 39% més de sol·licitants d’asil : Servei de Premsa

El SAIER atén un 39% més de sol·licitants d’asil

12/08/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) ha atès entre els mesos de gener i juliol 1.314 persones sol·licitants d’informació sobre tràmits d’asil, un 39% més que en el mateix període de 2015. El nombre de menors atesos també ha crescut, en un 24%, passant de 160 a 198 en el mateix període.

El SAIER és un equipament municipal que presta serveis integrals en matèria d’immigració, emigració, retorn voluntari, i asil i refugi, a través de l’activitat coordinada de set entitats que en formen part: CITE, AMIC, Creu Roja, ACSAR, Col·legi d’Advocats, Consorci de Normalització Lingüística, i ABD, entitat que presta el servei de front office. Les persones que hi acudeixen reben suport en matèria d’orientació jurídica, formació, homologació de títols, aprenentatge de llengua, atenció social, suport psicològic i tràmits administratius, entre d’altres.

Mentre la mitjana d’atencions per persona en el conjunt del servei és de 3, en l’àmbit de refugi s’eleva fins a 5, amb un total d’activitats per a aquest perfil d’usuaris que ha passat de 5.593 a 6.164 entre el primer semestre de 2015 i enguany.

Ucraïna, amb un lleuger descens, segueix sent el principal origen de les persones ateses pel SAIER, amb un total de 352 sol·licitants, seguit de Veneçuela, que presenta un important creixement sostingut i arriba als 224. Augmenta també la presència de persones procedents de Pakistan (91), així com de El Salvador (83) i Hondures (45), d’on fugen principalment per l’amenaça de les ‘maras’.

Fins el juliol de 2016, el SAIER ha atès persones de 76 nacionalitats diferents, mentre en el mateix període de 2015 es van comptabilitzar 64 països d’origen.





Paraules clau

asil/ SAIER/