L’Ajuntament de Barcelona es personarà en el cas de l’agressió contra una dona amb nicab a Ciutat Vella : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona es personarà en el cas de l’agressió contra una dona amb nicab a Ciutat Vella

07/09/2016

 

L’Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació popular en el cas de l’agressió patida per una dona embarassada que vestia un nicab, a Ciutat Vella, amb l’objectiu que s’esclareixin els presumptes fets delictius i es condemni els seus autors en relació a la motivació de l’agressió, amb la voluntat de defensar la cohesió social i la convivència del conjunt de la ciutadania de Barcelona.

La Guàrdia Urbana va detenir dos homes, dilluns de la setmana passada, per l’agressió comesa contra la dona i la seva família i, un cop va comprovar que tenien antecedents relacionats amb la pertinença a grups radicals d’extrema dreta, va posar el cas en coneixement del Fiscal coordinador de delictes d’Odi i Discriminació de Barcelona.

El tinent d’alcalde de Ciutadania, Transparència i Participació, Jaume Asens, ha explicat que davant d’aquests fets ocorreguts a la ciutat, l’ajuntament considera que cal personar-se com a acusació popular perquè “les manifestacions intolerants, els tractes discriminatoris i el menysteniment de persones pel simple fet de formar part d’un col·lectiu determinat és una vulneració de drets humans i és un atac no només a les persones directament perjudicades, sinó a la societat en conjunt”. Asens ha explicat que precisament la lluita contra el discurs i els delictes de l’odi en les seves diferents vessants -racisme, xenofòbia o islamofòbia, homofòbia, LGTBifobia- és un dels eixos de treball d’aquest govern.

Aquesta decisió s’inscriu en la voluntat del consistori, recollida en una mesura de govern aprovada al mes de juliol, de convertir la ciutat en referent dels Drets Humans, tant en l’aplicació de les pròpies polítiques públiques, i per tant, en el de les pròpies ordenances municipals, com també en la defensa dels drets de la ciutadania davant de qualsevol altra administració. Dins d’aquest marc hi ha, també, la voluntat de treballar en un protocol de coordinació amb la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació per agilitar la personació de l’Ajuntament de Barcelona en aquells casos que puguin esdevenir a Barcelona.Compartiu aquest contingut