Inaugurada la Residència de gent gran i Centre de dia Alchemika de Barcelona : Servei de Premsa

Inaugurada la Residència de gent gran i Centre de dia Alchemika de Barcelona

14/09/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha inaugurat aquest matí la Residència de gent gran i Centre de Dia Alchemika, al barri del Clot-Camp de l’Arpa de Barcelona. La consellera ha estat acompanyada per la tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz; el director general de Protecció Social del Departament, Joan Ramon Ruiz; així com representants del Consorci de Serveis Socials de Barcelona, responsables de l’entitat gestora de l’equipament (ASPROSEAT i OHL Serveis) i membres de l’associació de veïns del barri.

La Residència de gent gran i Centre de dia Alchemika forma part d’un conjunt d’equipaments que s’ubiquen dins del solar de l’antiga fàbrica d’aquest nom, als números 356-360 del carrer Sant Antoni Maria Claret. L’equipament ocupa una superfície de 5.820 metres quadrats i el pressupost per a la seva construcció ha estat de 10,7 milions d’euros. La Residència de gent gran té una capacitat de 98 places residencials i 25 de centre de dia.

L’equipament és un edifici amb soterrani, planta baixa i sis plantes pis. A la planta soterrània s’hi troben les àrees de serveis i manteniment, els vestidors, les sales d’instal·lacions i nou places d’aparcament per a l’ús del centre. Pel que fa a la planta baixa, s’hi ha ubicat els diferents espais de gestió del centre així com alguns serveis com la cuina i la bugaderia.

A la primera planta es distribueixen les àrees d’atenció personal com els serveis mèdics, la sala de fisioteràpia, l’àrea d’atenció psicològica, l’espai d’assistència social i els serveis de podologia, perruqueria. També s’hi ha habilitat una sala de manualitats.

La resta de cinc plantes superiors es distribueixen a través d’un corredor central amb 10m habitacions individuals i 5 habitacions dobles en cada planta, amb l’excepció de la segona planta on s’han eliminat dues habitacions individuals per facilitar l’accés a la terrassa exterior. En un extrem d‘aquesta mateix planta hi ha la zona d’estar i el control d’infermeria i a l’altre extrem una petita sala de visites.

Durant l’acte d’inauguració de la Residència i Centre de dia Alchemika, la consellera Bassa ha assegurat que l’obertura de l’equipament demostra “el compromís del Govern amb les persones grans i les polítiques socials. Un compromís que es materialitza en aquest equipament però també en el contracte programa amb l’Ajuntament de Barcelona, que comportarà un finançament de 52 milions d’euros per desenvolupar programes socials a la ciutat”.

Bassa també ha agraït la tasca de l’associació de veïns del barri reivindicant l’equipament, dels treballadors del centre per la seva professionalitat així com de les entitats que gestionaran la Residència perquè “compleixen molts alts estàndards de qualitat en el servei perquè així es va exigir en el procés de selecció”.

La tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Laia Ortiz, ha agraït “la perseverança del veïnat en la reivindicació d’aquest equipament, que arriba amb massa retard”. També ha destacat que aquesta residència sigui “un model d’innovació i participació en la gestió”.





Paraules clau

Alchemika/ gent gran/