Collboni i Pin assisteixen a la inauguració dels espais remodelats de Sant Pere Apòstol : Servei de Premsa

Collboni i Pin assisteixen a la inauguració dels espais remodelats de Sant Pere Apòstol

16/09/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte 17 de setembre, a les 19:00 hores, el tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni; i la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, assistiran a la d’inauguració dels nous Teatre i Auditori del Centre Sant Pere Apòstol. A l’acte també hi participarà la presidenta del centre, Teresa Baltà.

L’acte consistirà en una visita guiada als nous espais, projecció d’un vídeo memorial de l’antic teatre del Centre, parlaments de les autoritats, descobriment de la placa commemorativa, actuació musical a càrrec del baríton Enric Martínez-Castignani i un brindis final servit per l’entitat Cuina Justa de la Fundació Cassià Just.

L’endemà, diumenge 18 de setembre, hi haurà jornades de portes obertes al Centre durant tot el matí, per tal que tant els socis i sòcies com els veïns del barri puguin conèixer els nous espais i les activitats que s’hi fan. Hi haurà un seguit d’exhibicions de diverses entitats del Centre com ara ball de bastons, gegants, esbart, sardanes, cant coral, lectura dramatitzada, etc. A les 18:00 hores hi haurà la representació de l’obra de teatre “Un Déu Salvatge”, a càrrec del grup GESPA, amb entrada lliure prèvia recollida d’invitació.

El Centre Sant Pere Apòstol és una entitat sociocultural del barri de Ciutat Vella amb quasi 125 anys d’història que té la seva seu a un edifici de titularitat municipal situat al carrer Sant Pere Més Alt, 25. Després de més de dos anys d’obres de remodelació, a càrrec de l’Ajuntament de Barcelona, ara s’inauguren el nou Teatre GESPA i el nou Auditori Cullell i Fabra, que permetran reprendre les activitats en uns espais adequats a les normatives i exigències actuals.

Les actuacions que s’han dut a terme, i que es van iniciar durant el mandat anterior, han suposat una inversió d’uns 1,85 milions d’euros i han suposat la rehabilitació de la part posterior de l’edifici i la zona d’accés en planta baixa. S’ha mantingut el volum interior bàsic del teatre i s’han millorat les seves condicions funcionals com són: seients mòbils que alliberen espai, transformació en pla horitzontal de l’escenari i del pati de butaques, aïllament acústic i millora de les condicions físiques i acústiques de la sala, així com de les instal·lacions.

A més, a la planta primera s’ha habilitat un petit auditori i en planta baixa s’han adequat els lavabos  per al públic i l’accés.

Les actuacions de l’edifici comptaran amb una segona fase que consistirà en la rehabilitació del cos de la part de l’edifici que dóna al carrer Sant Pere Més Alt i està previst que s’iniciï en breu la redacció del projecte.





Paraules clau

Teatre i Auditori del Centre Sant Pere Apòstol/