Barcelona rep 15 milions de fons europeus per reduir les desigualtats a l’Eix Besòs : Servei de Premsa

Barcelona rep 15 milions de fons europeus per reduir les desigualtats a l’Eix Besòs

03/10/2016

 

L’Ajuntament de Barcelona ha estat seleccionat per rebre 15 milions d’euros dels fons europeus FEDER per al projecte de desenvolupament urbà sostenible de l’Eix Besòs, que té per objectiu millorar els indicadors de desigualtat social i urbana d’aquests barris durant els propers quatre anys.

El projecte presentat ha establert com a reptes per a aquest territori, que engloba deu barris dels districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí:

 

Es tracta així d’impulsar una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), per millorar un conjunt de factors que en aquests barris presenten una situació desfavorable respecte el conjunt de la ciutat. Tots els objectius, que es desgranen en indicadors que s’aniran avaluant periòdicament, han estat escollits comptant amb la participació del teixit social i associatiu de cada barri.

L’objectiu de l’Estratègia DUSI és transformar la frontera que suposa la conca fluvial del Besòs en un eix vertebrador i un pol d’atracció que enforteixi el teixit urbà d’ambdues ribes. El projecte té una durada prevista de quatre anys i es finança a parts iguals entre la UE i l’Ajuntament de Barcelona, amb un pressupost d’inversió total de 30 milions d’euros.

Les estratègies d’intervenció es desenvoluparan als barris de Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró, Roquetes, Trinitat Nova, Trinitat Vella, Baró de Viver, Bon Pastor, Verneda-La Pau i Maresme-Besòs, amb una població potencialment beneficiària de 114.014 habitants.Compartiu aquest contingut