Barcelona debat sobre el fenomen de l’Economia Col·laborativa i el seu impacte a la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona debat sobre el fenomen de l’Economia Col·laborativa i el seu impacte a la ciutat

26/10/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament dóna suport a la segona edició del OuiShare Fest, un esdeveniment internacional sobre economia col·laborativa, per garantir una mirada integral que reculli les diferents visions del sector

La trobada servirà per compartir experiències sobre la transformació col·laborativa i reforçar el posicionament de la ciutat com a referent del model d’economia col·laborativa procomú

El  Parc Tecnològic de Barcelona Activa acull fins demà el OuiShare Fest que reuneix més de 80 ponents i 400 assistents per debatre sobre l’impacte, els reptes i les oportunitats d’un fenomen creixent

 

 

Avui obre les portes el OuiShare Fest Barcelona que durant dos dies reunirà a la ciutat els principals actors de l’ecosistema de l’economia col·laborativa per debatre, des d’una perspectiva plural, sobre els reptes i oportunitats d’aquest fenomen creixent.

L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, per garantir una mirada integral que permeti entendre la diversitat del sector i no projecti una imatge parcial del fenomen.

Es tracta d’unes jornades d’immersió per compartir experiències, conèixer casos d’èxit i reflexionar sobre el sector a partir de set àrees temàtiques: mobilitat, turisme, salut, democràcia participativa, les organitzacions i el futur de la feina, la disrupció tecnològica i les ciutats localment autosuficients.

Actualment, sota el paraigües de l’economia col·laborativa, conviuen diversos models de negoci, producció i consum. Espais de reflexió com el OuiShare permeten obrir el debat sobre pràctiques concretes i analitzar les conseqüències i l’impacte, positiu i negatiu, que generen a la societat i a la ciutat.

 

Barcelona aposta per convertir-se en un referent internacional

Des de l’àmbit municipal s’aposta per construir un model de ciutat justa i democràtica i, en aquest sentit, es vol donar veu i fomentar el desenvolupament de projectes amb una mirada d’economia col·laborativa procomú. A diferència d’altres models com el de les plataformes com Airbnb o Uber, el procomú es basa en produir de manera col·laborativa recursos i serveis que generin un benefici comú, tot utilitzant plataformes digitals que es governen per comunitats de persones usuàries, productores i consumidores.

Barcelona vol jugar un paper clau en el desenvolupament d’aquest model emergent, doncs la ciutat compta amb talent creatiu i innovador, un ecosistema pioner, així com projectes reconeguts a nivell internacional, com ara Guifi.net o Goteo que han estat premiats per la Comissió Europea.

En aquest sentit, la ciutat es consolida com a un entorn de referència a nivell europeu i se situa al mapa de les capitals internacionals més dinàmiques en aquest sector. Fins l’any passat, el OuiShare Fest s’havia organitzat a la capital francesa i, ara, Barcelona acull també anualment una edició de l’esdeveniment.

 

Un espai de reflexió amb una mirada integral del sector

OuiShare és una entitat sense ànim de lucre que actua com a xarxa global de comunitats locals d’unes quaranta ciutats d’arreu del món que va néixer a Paris el 2012 per crear i fomentar una societat col·laborativa. Aquesta segona edició, que té lloc de nou al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, preveu reunir 400 assistents, entre persones emprenedores, empreses i startups; representants d’administracions públiques, tant locals com internacionals, i actors veïnals i ciutadania en general.

Amb el lema “Deconstruir, combinar i reinventar”, com a eix transversal del programa, es faran diverses activitats com conferències, tallers, actes de networking i ponències a càrrec de més de 80 ponents que presentaran experiències de diferents països entorn a la transformació col·laborativa.





Paraules clau

economia col·laborativa/