L’Ajuntament lliura els Premis Comerç i Mercats de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament lliura els Premis Comerç i Mercats de Barcelona

02/11/2016Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquest vespre l’acte de lliurament de la 19a edició del Premi Comerç de Barcelona i la 7a del Premi Mercats de Barcelona

Aquests guardons tenen com a principal objectiu reconèixer i promocionar les iniciatives que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat a la ciutat, són respectuosos amb la diversitat i aporten un valor afegit en el camp ambiental i social

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquest vespre l’acte de lliurament de la 19a edició dels Premis Comerç de Barcelona i la 7a edició del Premi Mercats de Barcelona, que ha tingut lloc a l’Auditori de Barcelona. A l’acte també han participat el tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín.

 

30106260033_d576c9ed7e_z

 

Aquests guardons tenen com a principal objectiu reconèixer i promocionar les iniciatives que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat a la ciutat, són respectuosos amb la diversitat i aporten un valor afegit en el camp ambiental i social. Així com reconèixer l’esforç del sector comercial per dotar Barcelona d’un comerç competitiu, modern, variat i sostenible, que contribueix a la cohesió social i al benestar dels veïns i veïnes.

Els mateixos estan oberts a tots aquells comerços, entitats i persones que hagin dut a terme iniciatives per tal de millorar i fer créixer el comerç de proximitat innovador de la ciutat de Barcelona.

Com a novetat de l’edició d’enguany dels Premis Comerç de Barcelona, s’ha buscat donar més visibilitat als comerços col·laboratius, sostenibles tant mediambiental com socialment, les iniciatives dutes a terme per emprenedors entre 18 i 35 anys, l’ús de tecnologies digitals i els establiments culturals de proximitat.

 

Uns premis que consten amb 7 modalitats

Amb aquestes distincions es reconeix la tasca del petit comerç, la seva proximitat i el seu esperit innovador que ajuda a fer més viva la nostra ciutat. Les 10 iniciatives comercials premiades són exemples d’establiments que aposten per la producció local i sostenible, per la difusió de la cultura i l’art als barris i per normalitzar la vida dels veïns i veïnes amb diversitat funcional, així com botigues emblemàtiques recuperades i associacions de comerciants que dinamitzen i cohesionen diversos espais de la ciutat.

– Premi a l’establiment comercial: “Loisaida”, una botiga situada a l’antiga fàbrica de la moneda del Born, d’estètica vintage, que exhibeix articles de segona mà singulars i artístics i ofereix col·leccions de marca pròpia, internacionals i roba reciclada i de segona mà. Diverses revistes internacionals referencien l’originalitat de la botiga, que ha recuperat i reciclat tot el seu mobiliari i que té discografia pròpia.
En aquesta categoria hi ha una menció especial a la “Casa Perris”, situat al Born de Barclona. La botiga treballa amb cura la traçabilitat de tots els productes mitjançant el reciclatge d’envasos.

– Premi al Comerç Cultural de Proximitat: “Personal Book”, és una botiga situada a Nou Barris que busca fer del món del llibre quelcom més que un comerç: un lloc de recerca sobre tots els llibres que no es troben, una oportunitat perquè els llibres tinguin una segona vida dels llibres en desús i un espai social arrelat al barri i convertit en punt de trobada cultural.

– Premi a la Iniciativa comercial innovadora de l’any: “B de Barcelona”, situat a l’Eix Gaudí, per la seva capacitat innovadora en l’oferta de souvenirs de la ciutat amb objectes de qualitat, originals i de proximitat.

– Premi al Comerç col·laboratiu: a l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc, perquè en els seus 5 anys d’existència ha fet molts esforços d’integrar el comerç al barri i viceversa, amb l’objectiu de crear una xarxa oberta, dinàmica i inclusiva formada per veïns i veïnes, equipaments d’arts escèniques i petits comerciants.

– Premi a la sostenibilitat en el comerç:
El Premi a la Sostenibilitat Mediambiental a “El Safareig”, per la seva acció ambiental en la prevenció i reducció de residus d’envasos, mitjançant la venda a granel de productes de neteja i productes d’higiene personal ecològics, respectuosos amb l’entorn i amb la salut de les persones.
El Premi a la Sostenibilitat Social a “Cal Romesco”, una botiga de productes frescos i elaborats que ofereix oportunitats laborals a persones amb trastorns de salut mental.

– Premi Albert González a la tasca de contribució i coneixement del comerç de la ciutat: a “Teixits Pàdua”, un establiment de roba per a la llar situat al cor del barri de Sants, que és un exemple de professionalitat i supervivència. Amb el llegat d’una nissaga de comerciats ha resistit tots els anys d’obres i reformes del seu entorn.

– Premi “Mercats de Barcelona”: el premi a la millor Iniciativa Col·lectiva ha estat per a l’Associació de Venedors del Mercat de Sants, per la dinamització de l’entorn del Mercat de Sants duta a terme, conjuntament amb l’Eix Comercial, amb un programa d’activitats per a les famílies i els joves. L’associació treballa també per fidelitzar els clients habituals del mercat i per atraure públic més jove.
En aquesta categoria, s’ha fet una menció especial a la millor iniciativa particular a la “Bacallaneria Perelló” del Mercat del Ninot, no només es premia la trajectòria iniciada el 1898, sinó que l’establiment, que combina tradició i modernitat, s’ha convertit en referència en l’especialització dels productes que tenen com a base el bacallà i la pesca salada.
Finalment, hi ha hagut un reconeixement especial per la seva trajectòria professional a Eleuterio Galingosa “Teri”, ex-president i comerciant del Mercat de Sants per la seva trajectòria comercial.

El comerç de Barcelona, com a ciutat mediterrània, és un autèntic eix vertebrador per a la vida quotidiana dels nostres barris i no només és important pel seu paper en el desenvolupament local i la creació d’ocupació, sinó que també juga un paper essenvial en la cohesió social.

Paraules clau

comerç/ mercats/ Premis Comerç i Mercats de Barcelona/