L’Ajuntament reconeix Johan Cruyff amb la Medalla d’Or pòstuma al Mèrit Esportiu : Servei de Premsa

L’Ajuntament reconeix Johan Cruyff amb la Medalla d’Or pòstuma al Mèrit Esportiu

10/11/2016Temps estimat de lectura: 1 minut

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat avui la Medalla d’Or pòstuma al Mèrit Esportiu a Johan Cruyff, un reconeixement que distingeix la seva figura i la seva aportació a la ciutat i l’esport.

 

L’alcaldessa Ada Colau ha presidit l’acte i ha descrit Cruyff com a “persona carismàtica, compromesa, valenta i visionària”. Colau ha destacat la seva visió del futbol “com una eina inclusiva molt poderosa, la seva condició com a defensor de la seva universalització i com a entusiasta del foment de l’esport de base”. A més, ha recordat com “va canviar la concepció del joc amb la seva manera revolucionaria de fer futbol” i ha valorat el fet que entengués l’esport com a element “d’inclusió social molt poderós, fomentant l’esport de base a barris i escoles”, una tasca que va dur a terme a través de la Fundació Cruyff impulsant projectes esportius per a nens i nenes amb discapacitats. “En Johan va ser conscient de la importància de l’esport per promoure valors universals i fonamentals pel benestar de les persones com la solidaritat, el respecte a l’altre o el treball en equip”, ha seguit l’alcaldessa, que ha acabat el seu discurs amb el desig que “els valors universals que ens ha llegat Johan Cruyff continuïn pervivint en la nostra ciutat i en la pràctica esportiva”.

Paraules clau

Johan Cruyff/ Medalla d’Or pòstuma al Mèrit Esportiu/