Barcelona incorpora el 17è punt de recàrrega ràpida : Servei de Premsa

Barcelona incorpora el 17è punt de recàrrega ràpida

15/12/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona treballa per avançar cap a una mobilitat més sostenible potenciant els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic i fomentant alhora l’ús de vehicles elèctrics, que suposen una oportunitat per reduir les emissions de contaminants locals, les emissions de CO2, el soroll i el consum energètic. En aquest sentit, el Govern municipal ha renovat el conveni amb la Plataforma LIVE per dos anys més, donant continuïtat a un acord de col·laboració entre l’Administració i el sector privat per impulsar reptes estratègics i mantenir així les matriculacions dels vehicles elèctrics en alça.

Dins d’aquest marc, la ciutat incorpora avui un nou punt de recàrrega per a vehicles elèctrics d’Endesa, situat al c/Roc Boronat nº122, que permet carregar qualsevol vehicle elèctric que existeixi avui en dia al mercat, obtenint 60 km d’autonomia addicional en només 10 minuts. El punt cedit per Endesa forma part d’un projecte europeu Growsmarter.

Al 2013 es va instal·lar el primer punt trio standard, el primer d’Espanya, a la sortida 23 de la Ronda Litoral de Barcelona. Tres anys després, la xarxa pública d’estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics a Barcelona s’ha ampliat amb uns 17 punts que garanteixen a tots els usuaris de vehicle elèctric a Barcelona disposar a menys de 2km d’una estació per carregar 120km d’autonomia en menys de 30 min.

 

 

Barcelona des del desembre 2013 va definir com a estació estàndard per a la recàrrega un equipament que inclou els tres tipus de connector (Chademo, Mennekes, Combo) que responen al 100% dels modes de recàrrega dels vehicles elèctrics que es comercialitzen a Europa. La potència elèctrica instal·lada (50kw) equivalent a la d’un edifici de 12 habitatges permet la recàrrega d’uns 120 km d’autonomia en menys de 30 minuts.

L’accés a la xarxa de recàrrega a la ciutat de Barcelona és gratuïta per tots els usuaris de vehicle elèctric que tan sols necessiten la targeta de l’Ajuntament de BCN. Aquesta targeta també ofereix la possibilitat d’obtenir tiquet d’estacionament a tarifa zero euros a les zones regulades de la ciutat, places verdes i blaves, segons la regulació horària de cada zona. Actualment hi ha més de 2.000 vehicles elèctrics registrats per obtenir aquesta targeta de vehicle elèctric de l’Ajuntament.

La xarxa pública d’estacions de recàrrega ràpida de Barcelona ha subministrat gratuïtament 640.000 kWh d’electricitat anualment, que equivalen a més de tres milions de km recorreguts en vehicle elèctric i suposen una reducció de 448 tn de CO2 i 960 kg d’estalvi en NOx.

Aquesta xarxa de carregadors de Barcelona es complementa amb les mesures de L’AMB, que preveu 10 carregadors trio standard en l’any 2017 i amb el pla PIRVEC de l’ICAEN que preveu fins a 100 punts de recàrrega rapida a Catalunya per al 2019.

Durant la inauguració del nou punt, la Plataforma pública-privada LIVE també ha celebrat l’Assemblea General anual, presidida per la Regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, la Mercedes Vidal, on s’han avaluat les tasques portades a terme per l’entitat durant el 2016 amb la finalitat d’impulsar la mobilitat sostenible i els vehicles d’energies alternatives.

 





Paraules clau

vehicle elèctric/