Barcelona comptarà enguany amb deu punts a zones comercials dels deu districtes per embolicar regals amb “L’autèntic paper de Nadal” : Servei de Premsa

Barcelona comptarà enguany amb deu punts a zones comercials dels deu districtes per embolicar regals amb “L’autèntic paper de Nadal”

16/12/2016



Temps estimat de lectura: 5 minuts

L’Ajuntament, amb la col·laboració de la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, impulsen una campanya per fomentar el Comerç de proximitat i els mercats

Aquest any, com a prova pilot a deu punts de la ciutat, fins al 5 de gener, les persones que comprin regals a les botigues de les zones comercials dels barris podran demanar que els hi emboliquin amb “l’autèntic paper del Nadal” de Barcelona

 

L’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, impulsen enguany una campanya per fomentar el comerç de proximitat i els mercats i conscienciar de la importància que té comprar i mantenir viu el barri on vivim, passegem i/o comprem.

Una de les accions de la campanya és la iniciativa“ L’autèntic paper del  Nadal”, que aquest any arrenca com a prova pilot a deu punts de la ciutat. Des del 10 de desembre fins al 5 de gener, les persones que comprin regals a les botigues de les zones comercials dels barris podran demanar que els hi emboliquin amb “l’autèntic paper del Nadal” de Barcelona a les casetes instal·lades a deu punts de la ciutat. S’haurà de mostrar un tiquet de compra, i si en presenten tres tiquets de tres botigues diferents, tindran un embolcall fet amb roba reciclada i amb formes originals.

La regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarin, ha remarcat avui que l’objectiu d’aquesta campanya és “enfortir, protegir i garantir el comerç de proximitat, que és un veritable tresor”. Ballarin ha destacat que des del Govern municipal es potencia el comerç de proximtat de diferents maneres, i enguany per primer cop fem aquesta acció per dir que la millor manera de celebrar el Nadal és comprar al barri”. ” Genera ocupació que no es deslocalitza, evita desplaçaments innecesaris, reforça la xarxa al barri i la cohesió i millora la convivència”, ha seguit la regidora, “i per tant és una responsabilitat molt important”. Per a Montserrat Ballarin,  enguany s’ha ubicat els punts d’embolcallar regals en deu eixos comercials i a prop de mercats per generar sinergies i continuarem creixent perquè per nosaltres la prioritat és fomentar el comerç de proximitat”

 

Paper ecològic i robes sostenibles per promocionar les compres als comerços de proximitat

Per embolicar els regals, s’han produït 20.000 metres de paper ecològic, inspirat en la campanya genèrica Hola Nadal. El disseny incorpora quatre missatges claus (“Hola Nadal”, “Hola reis”, “Hola llums” i “Hola Botigues de Barri”), i els paquets es segellen amb l’adhesiu “Comprat al barri”.

Pel que fa als embolcalls de roba, es preveu la distribució de 5.500 peces de roba reciclada de diferents formes i mides produïdes per la Fundació Pare Manel i el Centre Especial de Treball Estel Tàpia, a partir d’una iniciativa de la cooperativa Tarpuna. Aquests embolcalls reutilitzables porten una etiqueta amb un QR que un cop activat informa de la iniciativa “L’autèntic paper de Nadal” i on es pot veure que el valor afegit del regal és quelcom més que l’objecte que embolcalla”:

 

 

La campanya “ L’autèntic paper del  Nadal” és una acció de sensibilització per a un Nadal solidari, sostenible, de convivència i de participació als barris, alhora que una aposta decidida pel comerç de proximitat. Es vol donar un missatge per posar en valor la xarxa social i econòmica, on tots, des del que produeix l’embolcall, fins al que compra i el que ven, contribueixen a la dinamització dels barris de la ciutat.

 

DISTRICTE UBICACIÓ CASETA MERCAT PRÒXIM EIX/ASSOCIACIÓ
Ciutat Vella Placeta Montcada Mercat de Santa Caterina Associació del Born
 

Eixample

 

Ronda Sant Antoni. Cantonada Urgell Mercat de Sant Antoni SAC
 Sants – Montjuïc

 

Plaça de Sants Mercat de Sants Eix Sants
 

Les Corts

Jardins de Can Bruixa Mercat de les Corts Eix Comercial Sants
– Les Corts
 

Sarrià – Sant Gervasi

 

Pl. Josep Obiols Mercat de Sarrià Eix comercial de Sarrià
 Gràcia Plaça Revolució Mercat de l’Abaceria Central Eix Gran de Gràcia
 

Horta – Guinardó

 

Carrer Lisboa/Baixada de la Plana Mercat d’Horta Cor d’Horta i Mercat
 Nou Barris Plaça Virrei Amat / Passeig Fabra i Puig Mercat de la Mercè Eix Nou Barris
  

Sant Andreu

 

Plaça de la Pomera

(Gran de Sant Andreu 213, cruïlla Sant Andreu amb Rubén Darío)

 

Mercat de Sant Andreu

 

Eix Sant Andreu

Sant Martí Plaça del Mercat Mercat del Clot Eix del Clot

 

L’horari de les casetes és d’11 a 14 i de 17:30 a 20:30 hores (excepte el diumenge 11 de desembre, que obriran d’11 a 14h). Del 10 al 18 de desembre estaran obertes els divendres i caps de semana. A partir del 23 de desembre i fins el 5 de gener obriran cada dia excepte els festius (25 i 26 de desembre i 1 de gener).

 

Concurs d’aparadors per fomentar la compra als comerços de barri

Enguany també, en el marc del Nadal, l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i la regidoria de Comerç i Mercats, convoca la segona edició del Concurs d’Aparadors de Nadal al barri, per impulsar i fomentar la compra als comerços de barri. Per participar, els comerciants només han d’enviar abans del 9 de desembre una foto del seu aparador, i opten a guanyar un assessorament comercial personalitzat valorat en 1.000 euros, per millorar el seu negoci. Aquesta campanya se centra als barris de Roquetes, Ciutat Meridiana, Torre del Baró i Trinitat Nova, a Nou Barris; Trinitat Vella, Bon Pastor i Baró de Viver, a Sant Andreu; el barri de Besòs-Maresme, a Sant Martí, i la Marina, a Sants-Montjuïc.

 

 





Paraules clau

nadal/ nadal 2016/