L’Ajuntament urbanitzarà el carrer de Joncar, a Sant Martí : Servei de Premsa

L’Ajuntament urbanitzarà el carrer de Joncar, a Sant Martí

08/01/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’actuació es durà a terme en el tram comprès entre la Rambla del Poblenou i el carrer de Marià Aguiló per millorar la qualitat de l’espai públic i prioritzar el vianant

Està previst que l’obra comenci aquest gener, i es realitzaran millores en les condicions d’accessibilitat, drenatge i clavegueram, enllumenat, arbrat i mobiliari urbà, entre altres

L’Ajuntament de Barcelona urbanitzarà el carrer de Joncar en el tram comprès entre la Rambla del Poblenou i el carrer de Marià Aguiló, al districte de Sant Martí. La Comissió de Govern ha aprovat definitivament l’actuació en aquest vial, que permetrà millorar la qualitat de l’espai públic i donar prioritat principal als vianants.

La previsió és que les obres comencin al gener, un cop s’hagin dut a terme els treballs d’enderroc d’unes edificacions ja expropiades que hi ha en l’àmbit de la intervenció, i que finalitzin el març de 2017. La urbanització compta amb un pressupost d’1.509.870,85 euros (IVA inclòs), i comprèn un àmbit de 2.535,27 metres quadrats.

El nou tram de carrer serà de plataforma única, de manera que es configurarà un gran espai que prioritzarà l’accessibilitat i la mobilitat dels vianants. Al tram en contacte amb la Rambla del Poblenou se situarà una franja de càrrega i descàrrega, aparcament de motocicletes i espai de contenidors.

Pel que fa a mobiliari urbà, s’instal·laran noves cadires, bancs, papereres i aparcaments de bicicletes. A més, per evitar la invasió del vehicle de l’espai destinat exclusivament als vianants, es col·locaran pilones en aquells punts on sigui necessari.

També es preveu la renovació total i la modernització de l’enllumenat de tot l’àmbit, substituint els fanals existents per uns de leds. Pel que fa a l’arbrat, se’n plantarà de nou en dues línies, consistents en 8 exemplars d’auró blanc al costat muntanya i 9 exemplars d’albízia al costat mar. Així mateix, s’implantarà la xarxa de drenatge i clavegueram, i es connectarà la nova xarxa de reg a la conducció principal existent que passa pel centre de la Rambla de Poblenou. També es deixarà preparada la instal·lació per la futura connexió a la xarxa de recollida pneumàtica.





Paraules clau

Sant Martí/