El Mercat dels Encants guardonat a la 3a edició del Golden Adobe Award de Teheran : Servei de Premsa

El Mercat dels Encants guardonat a la 3a edició del Golden Adobe Award de Teheran

18/01/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Mercat dels Encants de Barcelona ha guanyat el premi en la categoria de desenvolupament entre els projectes que es presentaven al guardó d’”Infraestructures urbanes, instal·lacions i serveis” del Golden Adobe Award de Teheran. Aquest reconeixement premia els equipaments que, a més de destacar per la seva arquitectura, també ho fan per la seva funcionalitat i adequació amb l’entorn.

El premi Golden Adobe Award de Teheran (TGA, en anglès) és una iniciativa no governamental, d’àmbit internacional i caràcter científic que pretén introduir i donar suport als millors projectes internacionals de gestió urbana i intercanviar les experiències de la gestió ciutadana.

Aquesta tercera edició del premi pels millors projectes de gestió ha estat recolzada per Metropolis i es va celebrar a Teheran el passat 31 octubre 2016, commemorant el Dia Mundial de l’ONU de les ciutats. El premi, consistent en una d’estatueta i una placa, va ser entregat a l’Ambaixador d’Espanya a la ciutat pel seu lliurament a l’Ajuntament de Barcelona. Aquest matí la regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha lliurat el reconeixement a la direcció del Mercat.

Més de 150 delegats d’organitzacions internacionals, regionals i locals van participar en l’esdeveniment i van celebrar el Dia Mundial de les ciutats amb dos grans blocs tècnics dedicats a la Ciutat Intel·ligent i la resiliència a les ciutats. Entre ells, es trobaven representants de ONU-Hàbitat, Asian MayWCT, ISOCARP i l’alcalde de Sarajevo i de Balbeck. Dels 21 projectes preseleccionats, 7 projectes d’èxit es van anunciar com a projectes de l’any.

El Golden Adobe Award de Teheran es va centrar en aquestes set àrees de desenvolupament urbà:

En la mateixa categoria que Barcelona amb el seu projecte “Encants Flea Market” també van ser premiades les  ciutats d’Isfahan, pel projecte “Conjunt de ponts i plaça en Esteqlal”, i Teheran que va obtenir un premi pel seu projecte “Reactivació dels rius i valls: el vincle entre les ciutats, els ciutadans i els rius”.





Paraules clau

Mercat dels Encants/