Arrenca el curs online gratuït d’anglès per a taxistes amb més de mil inscrits : Servei de Premsa

Arrenca el curs online gratuït d’anglès per a taxistes amb més de mil inscrits

21/01/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquesta setmana s’ha iniciat el curs “Online English for taxi drivers”, que ha rebut 1.137 inscripcions i és fruit d’un acord entre l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa; l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) i el Consorci de Turisme de Barcelona

Aquesta és la tercera edició de la formació en llengua anglesa, adreçada al col·lectiu de més de 13.000 taxistes de la ciutat, després d’una prova pilot al gener i l’abril, on van participar prop de 300 conductors i conductores

 

Aquesta semana ha començat el curs “Online English for taxi drivers”, una formació oferta al col·lectiu de conductors de taxi de Barcelona, amb l’objectiu de facilitar la comunicació en una ciutat que rep anualment prop de 30 milions de visitants, molts d’ells de parla anglesa, i un segment important de població estrangera resident a la ciutat. La iniciativa, duta a terme per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) i el Consorci de Turisme de Barcelona, també persegueix fomentar el coneixement i la incorporació de les noves tecnologies a l’entorn del taxi i millorar les capacitats tecnològiques del col·lectiu de taxistes.

El nou curs incorpora nous elements a partir de l’experiència de l’anterior edició, orientats a ajustar al màxim l’oferta a les necessitats del col·lectiu de taxistes, i per exemple aporta, a més dels coneixements de la llengua anglesa, coneixements culturals sobre la ciutat que es complementen amb casos pràctics de situacions reals que es poden trobar els i les taxistes durant el servei. A més, es treballen també aspectes competencials, com ara l’atenció al client, la iniciativa i l’orientació a l’assoliment o bé la comunicació, entre d’altres.

 

Un curs amb continguts específics per a taxistes

El curs “Online English for taxi drivers” va adreçat al col·lectiu de taxistes en actiu de Barcelona i de l’àrea Metropolitana, amb més de 13.000 persones en actiu. Té una duració de cinc setmanes, i està format per cinc blocs pedagògics i 20 lliçons. És un curs tipus MOOC (Massive Open Online Course) que ofereix continguts adreçats a un ampli nombre de participants, oberts i multiplataforma. Això facilita que els usuaris puguin connectar-se amb els seus dispositius electrònics (telèfons mòbils, tauletes o ordinadors) durant les estones que tinguin disponibles.

Al final de cada bloc hi ha una activitat pràctica, l’objectiu de la qual és desenvolupar, de manera dinàmica i entretinguda, eines de comunicació en situacions reals – mitjançant role plays – amb clients de llengua anglesa. D’aquesta manera, els diàlegs giren a l’entorn d’aspectes com el trànsit, el pagament del servei, la climatologia, la pèrdua d’un objecte, com trobar una adreça o aspectes culturals bàsics de la ciutat.

El projecte té un cost de 30.000 euros i està finançat amb el Fons de Foment del Turisme, provinent de la recaptació a Barcelona de l’impost sobre estades en establiments turístics.

Aquesta és la tercera edició del curs, després de dues proves pilots que van tenir lloc al gener i l’abril de 2016 i on hi van participar 150 persones en la primera edició i 149 en la segona, dels quals la majoria van seguir el curs en part i el van completar un 30% el primer i un 42% el segon. Són nivells de participació alta, segons dades de l’empresa Homuork, que xifra la mitjana de finalització de cursos d’aquest format en un 10%.

El 60% de connexions a la plataforma de formació del curs es van fer via mòbil, el 18% a través de tablet i el 22% per un ordinador de taula.





Paraules clau

anglès/ taxi/