Barcelona desactiva l’Operació Fred amb un total de 444 persones allotjades en cinc nits : Servei de Premsa

Barcelona desactiva l’Operació Fred amb un total de 444 persones allotjades en cinc nits

21/01/2017Temps estimat de lectura: 1 minut

L’Ajuntament de Barcelona ha decretat avui, a les 8 hores, la finalització de l’Operació Fred en fase d’alerta 2 que va activar-se la tarda de dilluns, dia 16. Un total de 444 persones s’han allotjat al Centre d’Estades Breus del Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB) durant els cinc dies que ha durat l’episodi, en què les temperatures han estat a l’entorn dels 0 graus. Aquest centre disposa diàriament de 108 places, i ofereix servei d’higiene, alimentació i consigna.

L’actuació dels equips del CUESB s’adreça especialment a persones en situació de sensellarisme que pernocten a la via pública perquè acceptin voluntàriament allotjar-se en els equipaments municipals oberts durant tot l´any per aquest col·lectiu i en els específics de l’operatiu.

Aquest dispositiu ha comptat diàriament amb 9 vehicles i 30 persones entre professionals i voluntaris, repartits en 6 equips i 12 educadors del Servei del SIS Medi Obert.

Durant l’hivern, l’Ajuntament de Barcelona segueix foerint les 74 del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències (CANE), que es va obrir el passat 1 de desembre i que estarà obert fins al mes de març. Aquestses places se sumen a les aproximadament 2.000 places d’allotjament diàries de les que disposa l’Ajuntament i la Xarxa d’Atenció a persones sense llar.

Paraules clau

Operació Fred/