Reykjavík serà la ciutat convidada per la Mercè 2017 : Servei de Premsa

Reykjavík serà la ciutat convidada per la Mercè 2017

23/01/2017Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona convida la capital islandesa a coprotagonitzar la propera festa major, que se celebra del 22 al 25 de setembre d’enguany

L’alcaldessa Ada Colau en destaca el compromís cívic per promoure la democràcia i la justícia social i posa en valor aquesta iniciativa per aprofundir en els projectes en comú d’ambdues metrópolis com a Ciutats de la Literatura de la UNESCO

A mitjan febrer una delegació de Barcelona encapçalada pel tinent d’Alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, visitarà Reykjavík per començar a treballar en el programa cultural perquè durant la Mercè 2017 tothom pugui conèixer més sobre la cultura islandesa

Reykjavík serà la ciutat convidada de la Mercè 2017, que se celebra del 22 al 25 de setembre d’enguany.

 

L’alcaldessa, Ada Colau, ha fet arribar una carta formal d’invitació a l’alcalde de la capital islandesa, Dagur B. Eggertsson, convidant la ciutat a coprotagonitzar la festa major de Barcelona. Colau destaca a la seva missiva que “ambdues ciutats han forjat els seus perfils a través de la cultura i la creativitat”, i ha remarcat que les dues són ciutats de la Literatura UNESCO. L’alcaldessa ha valorat també el tarannà de la ciutat islandesa, i especialment el seu compromís cívic per promoure la democràcia i la justícia social en un context particularment complicat.

A més, Ada Colau ha posat en valor la festa major de la Mercè, com “l’esdeveniment cultural i artístic més important, que organitza anualment l’Ajuntament”, que “té lloc a diversos espais emblemàtics de la ciutat i on els ciutadans i ciutadanes esdevenen protagonistes”.

La ciutat de Reykjavík ha rebut amb il·lusió aquesta invitació, i des de l’Ajuntament ja es prepara per a mitjan de febrer, la visita d’una delegació de Barcelona, encapçalada pel tinent d’Alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, que viatjarà fins a Reykjavík per fer els contactes i bastir un bon programa cultural perquè a la propera Mercè tothom pugui conèixer més sobre la cultura islandesa.

 

Creativitat i innovació especialment en la música en viu

La ciutat islandesa, de més de 130.00 habitants i una superfície de 274’5m², compta amb un panorama musical particularment creatiu, on la música és un dels pilar de la projecció d’Islàndia al món. El seu suport a les sales de música representa un viver de creadors per aquest valor de la cultura islandesa, des d’on es promou la innovació. La capital islandesa compta a més amb un programa ambiciós de promoció de la lectura infantil i juvenil.

En els darrers anys Barcelona i Reykjavík han treballat conjuntament en temes vinculats a la música, i per exemple la capital islandesa acull enguany per cinquena vegada una nova edició del festival Sónar, de referència al món, que va néixer a Barcelona i rep més de 100.000 persones procedents d’un centenar de països.

 

La tradició de convidar una ciutat de món a compartir les festes de la Mercè

Barcelona convida a una ciutat del món en el marc de les festes de la Mercè des de l’any 2007. El programa de la Ciutat Convidada pretén mostrar expressions artístiques contemporànies de ciutats amb les quals Barcelona manté o vol mantenir vincles singulars d’amistat i cooperació, i aporta un impacte singular en la programació de la Mercè, impregnant la festa del perfil cultural de les ciutats que hi participen.

Des de l’inici d’aquesta iniciativa, han participat en aquest programa: Medellín (2007), Quito (2008), Istanbul (2009), Dakar (2010), San Petersburg (2011), Mont-real (2012), Viena (2013), Estocolm (2014), Buenos Aires (2015) i París (2016).

Paraules clau

Mercè 2017/ Reykjavík/