David Escudé dóna el tret de sortida de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona : Servei de Premsa

David Escudé dóna el tret de sortida de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona

10/02/2017



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Diumenge 12 de febrer, a les 8:45 hores al passeig Pujades, el comissionat d’Esports, David Escudé, donarà el tret de sortida als prop de 18.000 atletes inscrits en l’eDreams Mitja Marató de Barcelona 2017.

El recorregut de la prova és el següent: pg. Pujades – pg. Picasso – Av. Marqués Argentera – P. Isabel II – P. Colon – Josep Carné – Pl. Drassanes – Paral.lel – Entença – Gran Via – Bailén – Ronda Sant Pere- P. Sant Joan – P.Lluís Companys – B. Muñoz – Pallars – Llacuna – Perú – Josep Pla – Gran Via – Rambla Prim – Diagonal sentit Llobregat – Espronceda – Diagonal sentit Besós – Plaça llevant – P. Taulat – Selva de mar – P. Garcia Faria – P. Calvell – Av. Litoral – Port Olímpic -Arquitecte Sert – Salvador Espriu – Marina – Pujades.

 

Informació sobre mobilitat
Durant el transcurs de la prova es veurà afectat tot el trànsit de superfície per on es desenvolupi la cursa. La Guàrdia Urbana efectuarà les corresponents desviacions de trànsit per tal de minimitzar l’impacte en la mobilitat de la ciutat. El trànsit s’anirà reobrint progressivament una vegada els participants vagin completant l’itinerari. Allà on estigui previst que els corredors ocupin tota la calçada no hi haurà circulació de vehicles.

Durant el cap de setmana es prohibirà l’estacionament en els carrers i vies afectades pel recorregut de la prova fins a la seva finalització.

També es produiran divisions de calçades per minimitzar l’impacte de la cursa en el trànsit:
– Av. Marquès de l’Argentera, entre Pla de Palau i pg. Circumval·lació: Es subdividirà la calçada mar per la línia del carril Bus, deixant un carril des de Pla de Palau (costat Besòs) fins a pg. Circumval·lació per als vehicles que vulguin anar a l’estació de França, al seu pàrquing i al pg. de Circumval·lació.

– Pg. Josep Carner, de Portal de la Pau a pl. Drassanes: Es dividirà la calçada, per la doble línia continua, deixant el costat muntanya per als corredors i el costat mar per als vehicles.

– Gran Via de les Corts Catalanes, entre Rbla. Catalunya i pg. de Gràcia: La cursa anirà per la calçada mar. Aquesta es dividirà, deixant els tres carrils costat muntanya per als corredors i un carril costat mar per als vehicles procedents del lateral mar de Gran Via Corts Catalanes.

– Gran Via de les Corts Catalanes, entre pg. de Gràcia i Bailèn: La cursa anirà per la calçada central. Es deixaran tres carrils al costat mar per als corredors i dos carrils costat muntanya per als vehicles.

– Pl. Drassanes (costat Besòs – muntanya) entre pg. Josep Carner i l’av. Paral·lel: Se subdividirà la calçada deixant tres carrils de la part exterior de la plaça per als corredors procedents del pg. Josep Carner i la resta per als vehicles.

– Gran via CC – Josep Pla (costat mar): Divisió de la cruïlla en diagonal (del xamfrà Llobregat – mar al xamfrà Besòs – muntanya). Es reservarà la calçada Llobregat – muntanya pels vehicles i la calçada Besòs – mar pels corredors.

– Pg. Taulat, de Josep Pla a pl. Llevant: Es dividirà la calçada per la doble línia continua, deixant per als corredors la calçada muntanya.

– Av. Litoral, entre la sortida 23 de la B-10 (sentit Besòs) i Llacuna: es deixaran dos carrils costat mar per als corredors i un carril costat muntanya per als vehicles que, procedents de la sortida 23 de la B-10 sentit Besòs, se’ls desviarà per la calçada Besòs del carrer Llacuna.

– Av. Litoral, entre Jaume Vicens i Vives i l’entrada 23 de la B-10, sentit Besòs: Subdividir la calçada, deixant dos carrils costat mar per als corredors i un carril costat muntanya per als vehicles, que procedents de Jaume Vicens i Vives vulguin accedir a la entrada 23 de la B-10, sentit Besòs.

Al llarg de la prova els vehicles podran accedir a l’estació de França, al seu pàrquing i al pg. Circumval·lació, per Pla de Palau, on hi haurà segregat el carril bus de la calçada mar de l’av. Marquès de l’Argentera.

Durant tota l’afectació es podrà accedir a la zona de Sant Martí a través de:
– Entrada: Sortida 23 de la ronda Litoral, sentits Llobregat i Besòs, i Joan d’Àustria (per sota de Pallars) amb limitació d’alçada de 3,2 metres.
– Sortida: Entrada 23 de la ronda Litoral, sentits Llobregat i Besòs, i Zamora (per sota de Pallars).
– Es podrà accedir a la C-31 per Selva de Mar.

Vies en les que s’invertirà el sentit de la circulació:
– Pg. Picasso entre Ribera i Princesa: s’invertirà la circulació del lateral del pg. Picasso entre Ribera i Princesa.
– Josep Anselm Clavé des de Parc fins La Rambla: s’invertirà el sentit de circulació del carrer Josep Anselm Clavé des de Parc fins a La Rambla.
– Consolat de Mar des de Pla de Palau fins Via Laietana: s’invertirà el sentit de la circulació del carrer Consolat de Mar des de Pla de Palau fins Via Laietana.
– S’adequarà el sentit de circulació dels carrers de la “superilla” per tal de donar sortida als vehicles en funció de la configuració del trànsit que tingui el dia de la cursa.
Transport Públic
El recorregut de diverses línies d’autobús quedarà afectat entre les 8 i les 12 hores, aproximadament. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Barcelona recomana l’ús del metro durant aquestes hores i en els desplaçaments a l’entorn dels carrers per on transcorrerà la cursa, especialment a la zona delimitada per la Gran Via i el front marítim.

La prova provocarà diferents afectacions a 40 línies de bus de TMB, que veuran alterat o limitat el recorregut mentre es desenvolupi la cursa: D20, H12, H14, H16, V11, V13, V15, V17, V21, V27, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 26, 27, 36, 37, 39, 40, 41, 42, 45, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 62, 63, 66, 67, 68, 92, 120, 121, 192 i el bus substitutori del funicular de Montjuïc.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.
El servei del Trambesòs línia T4 quedarà interromput, de les 07.30 a les 09.00 hores aproximadament, entre Ciutadella/Vila Olímpica i Glòries i de les 09.00 a les 12.00 hores, entre Ciutadella/Vila Olímpica i El Maresme, pel pas de la cursa. El servei del Trambesòs tornarà a funcionar una vegada hagi passat la prova atlètica.





Paraules clau

eDreams Mitja Marató de Barcelona/