Josep Maria Montaner presenta els capgrossos “Les Bèsties de la Foguera” : Servei de Premsa

Josep Maria Montaner presenta els capgrossos “Les Bèsties de la Foguera”

23/02/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres, 24 de febrer, a les 19.30 hores, a Can Saladrigas (carrer del Joncar 35), regidor de Districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner assistirà a la presentació dels capgrossos “Les Bèsties de la Foguera”.

El Centre d’Imatgeria Festiva del Poblenou ha volgut aprofitar les possibilitats que ofereix la tecnologia digital per crear tres nous capgrossos. En col·laboració amb l’IAAC (Institute for Advanced Architecture of Catalonia) i el FabLab Barcelona, s’han dissenyat i produït retallables de tres figures de la imatgeria festiva que són accessibles pel públic a través d’Internet. Les persones interessades a tenir un capgròs gairebé artesanal poden descarregar l’arxiu del núvol i muntar i decorar els retallables.

Per crear Les Bèsties de la Foguera, s’han triat tres figures que aporten qualitats estètiques diferents. Els tres models encaixen conceptualment tant en la festa de la Nit de Sant Joan com en la cultura tradicional del barri delPoblenou: la Guineu roja, el Bou roig, i
el Gat comú.

Aquests capgrossos se sumen a altres figures de la imatgeria festiva que apareixen a les cercaviles del Poblenou: els gegants, els dracs, la víbria, el lloro del 36… El Centre d’Imatgeria Festiva té com a objectiu difondre entre el públic tots els aspectes relacionats amb aquesta manifestació de la cultura popular: la creació plàstica, la música, la coreografia i el teatre al carrer.

Durant l’acte, el dissenyador dels models, Santi Fuentemilla, exposarà els detalls del procés de creació de les figures i proporcionarà instruccions sobre com accedir als fitxers en xarxa. Els assistents podran visitar l’exposició amb els rolls up, els models muntats i els retallables.

La presentació del projecte culminarà la Nit de Sant Joan, a la Foguera del Poblenou. El Centre d’Imatgeria Festiva del Poblenou convida tothom que vulgui a participar amb el seu retallable en la cercavila del Fènix.





Paraules clau

capgrossos/ Sant Martí/