La Guàrdia Urbana deté un home que havia sostret il·lícitament el seu fill de França i tenia una ordre de detenció europea : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana deté un home que havia sostret il·lícitament el seu fill de França i tenia una ordre de detenció europea

07/03/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, atendrà els mitjans de comunicació a les 12 hores a l’Espai Francesca Bonnemaison (c/ Sant Pere Més Baix, 7).

La Guàrdia Urbana el va aturar arran d’una infracció de trànsit i poc després va fugir de manera temerària

L’home tenia una ordre de detenció europea per haver-se endut el seu fill fa quatre mesos

La Direcció General d’Atenció a la Infància s’ha fet càrrec del menor fins que arribi la seva mare

Dins el cotxe els agents van trobar una arma de foc, un matxet, plaques de matrícula espanyoles sostretes, i documentació presumptament falsificada

 

 

Ahir a la tarda agents de la Guàrdia Urbana van aturar un vehicle al barri del Turó de la Peira, al districte de Nou Barris, perquè havia fet una infracció del trànsit. El conductor va afirmar que no duia la seva documentació però que la tenia a prop, a casa de la seva parella. La Guàrdia Urbana va accedir acompanyar-lo el domicili per tal de comprovar-ho i poder efectuar la denuncia corresponent quan, de sobte, el conductor va fugir fent maniobres de conducció temerària.

Agents del cos policial Barceloní van aconseguir aturar el vehicle a l’altura de l’Avinguda Meridiana, on van comprovar que les plaques del vehicle constaven sostretes en una denúncia posada al País Basc.

El conductor, de nacionalitat francesa, duia al cotxe el seu fill de dos anys i mig. Un cop identificat, els agents van consultar les seves dades amb el sistema policial i van comprovar l’existència d’un senyalament per aquest ciutadà. De les gestions realitzades, van poder saber que li constava una ordre de detenció europea, interposada per les autoritats franceses el passat mes de novembre, i que al menor també li constava un requeriment per desaparició.

En les gestions efectuades la Guàrdia Urbana va poder esbrinar que el ciutadà i el seu fill havien desaparegut de forma sospitosa el passat mes de novembre de la ciutat de Nantes i que la Policia Nacional Francesa els buscava.

Els agents del cos policial barceloní han escorcollat el vehicle i han intervingut:
– Plaques de matrícula espanyoles
– DNI, cartes d’identitat i passaports al seu nom
– Una arma de foc inhabilitada
– Un matxet de grans dimensions
– Un ganivet
– Un bat de beisbol
– Unes cisalles

S’ha detingut l’home per un presumpte delicte de sostracció de menors, un delicte de tinença il·legal d’armes, un delicte de falsificació de documentació, i un delicte contra la seguretat viària.

El detingut s’ha lliurat a les dependències de Mossos d’Esquadra, que es faran càrrec de la investigació. El vehicle s’ha ingressat a dipòsit per tal que, junt amb la documentació i armes trobades, es pugui continuar investigant.

S’ha informat la mare del nen dels fets i la Direcció General d’Atenció a la Infància s’ha fet càrrec del menor fins que arribi la seva mare.

El cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, farà declaracions sobre aquesta detenció a les 12 hores a l’Espai Francesca Bonnemaison (c/ Sant Pere Més Baix, 7).

 

 





Paraules clau

guàrdia urbana/