L’alcaldessa de Barcelona assegura que el tramvia és un transport net, eficient i adaptat a les necessitats de la ciutat del s.XXI : Servei de Premsa

L’alcaldessa de Barcelona assegura que el tramvia és un transport net, eficient i adaptat a les necessitats de la ciutat del s.XXI

08/03/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat avui a l’obertura de la segona jornada de la conferència internacional “Tramvia-ciutat” juntament amb el rector de Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Enric Fossas. L’acte, que se celebra durant dos dies a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la UPC, vol ser una trobada sobre el tramvia que té com a objectiu analitzar les potencialitats i el futur d’aquest mitjà de transport. La conferència ha estat organitzada per la UPC, a través de l’Institut de Sostenibilitat i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona, i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Cercle d’Infraestructures.

Colau ha fet un agraïment als participants de la conferència i ha explicat que parlar del tramvia és parlar del present però sobretot del futur que volem per la nostra ciutat, atès que és un transport “net, eficient i adaptat a les necessitats de la ciutat del s.XXI”.

L’alcaldessa ha subratllat la importància i el paper que tenen les ciutats en la lluita contra el canvi climàtic i ha fet esment a la necessitat de fer un gir radical en aquest àmbit perquè la situació actual és insostenible. En aquest sentit, Colau ha recordat que tramvia és sinònim de “sostenibilitat, progrés i benestar fins al punt que ha esdevingut el símbol de moltes ciutats d’Europa” i ha defensat que aquest tema no es tracti des dels apriorismes ideològics ni amb paràmetres de mobilitat del s.XX, sinó des d’una mirada “àmplia i global”.

L’alcaldessa ha recordat que Barcelona ja té tramvia, amb dos trams desconnectats que cal unir, ha defensat, perquè és una qüestió tècnica i de rigor. “Ho necessita Barcelona i ho necessita la ciutat real” ha dit, “creiem que és una decisió urgent i que no es pot posposar més”,  tenint en compte que hi ha consens social i institucional per reduir els nivells de contaminació.

“Si s’han de reduir els vehicles altament contaminants s’han d’oferir alternatives i una de les solucions més eficaces, eficients i ambientalment sostenibles és el tramvia”, ha explicat l’alcaldessa, afegint que això s’ha de combinar amb les polítiques de mobilitat a la ciutat i a l’Àrea Metropolitana.

Colau ha defensat que a part d’estalviar temps de trajecte i ajudar al medi ambient, el tramvia contribueix a “vertebrar un territori, a cohesionar-lo amb municipis que estan geogràficament molt a prop però que es troben allunyats per polítiques de mobilitat que són obsoletes”.

L’alcaldessa ha afirmat que el Govern municipal està molt convençut de la necessitat d’aquesta connexió entre tramvies però ha insistit en que això s’ha de fer amb el màxim rigor, amb tots els estudis pertinents i des del consens polític, institucional i evidentment, ciutadà.

“Si volem deixar una ciutat habitable i saludable als nostres infants cal apostar pel transport públic, amb les bicicletes, cal pacificar carrers, facilitar els desplaçaments a peu per la nostra ciutat i cal també la connexió del tramvia”. Colau ha finalitzat assegurant que “Barcelona ha estat sempre una ciutat valenta, pionera i és moment que ho segueixi essent també amb polítiques de mobilitat perquè, literalment, ens hi va la vida”.

 

 





Paraules clau

Tramvia/