L’Ajuntament de Barcelona denuncia l’agressió a una dona embarassada a mans del seu company i la mort del nadó que esperava : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona denuncia l’agressió a una dona embarassada a mans del seu company i la mort del nadó que esperava

11/03/2017Temps estimat de lectura: 2 minuts

Abans del concert s’ha llegit un manifest i s’ha fet una crit conjunt de rebuig contra l’agressió de violència masclista d’ahir a la tarda

L’Ajuntament de Barcelona condemna fermament i rebutja la darrera agressió de violència masclista que va tenir lloc ahir a la tarda al districte de Nou Barris, en el que una dona embarassada de 31 anys va patir una agressió amb arma blanca per part del seu company. Com a conseqüència de l’agressió va morir el nadó que esperava i ella es troba hospitalitzada.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha assistit aquesta tarda a Nou Barris al Concert de les Dones, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona amb motiu dels actes del Dia Internacional de les Dones, ha expressat el profund rebuig a l’agressió d’ahir a la tarda, “Barcelona està mobilitzada contra el masclisme. Avui fem un crit unànime de tota la ciutadania contra qualsevol tipus de violència contra les dones, no ens callarem, no ens resignarem i no ens quedarem impassibles”

L’Ajuntament de Barcelona reitera el seu suport a totes les dones que es troben en aquestes situacions, i es compromet a seguir esmerçant, conjuntament amb la resta d’institucions del nostre país, tots els esforços necessaris per avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure sense cap manifestació d’aquestes violències.

Així, recorda que totes les dones i els seus fills i filles que pateixin violència tenen al seu abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer Marie Curie, 16 (tel.: 93 291 59 10).

En cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d’atenció les 24 hores, tots els dies de l’any (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona: 900 70 30 30, o bé al d’urgències, específic contra la violència masclista, de l’Institut Català de les Dones: 900 900 120). En aquest enllaç http://ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/ trobareu més informació.

Les violències masclistes són l’expressió més greu i devastadora d’una cultura de control, domini i abús dels homes sobre les dones que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat, per part de la societat, com a superior. Aquesta cultura no només destrueix vides, sinó que també impedeix la plena ciutadania, la llibertat i el desenvolupament dels drets de les dones.

Paraules clau

violència masclista/