Barcelona condemna l’assassinat d’una dona per violència masclista : Servei de Premsa

Barcelona condemna l’assassinat d’una dona per violència masclista

24/04/2017Temps estimat de lectura: 2 minuts

La ciutat activa el protocol de dol i convoca un minut de silenci, demà, a la plaça Sant Jaume a les 12 hores

 

L’Ajuntament de Barcelona condemna fermament l’assassinat d’una dona de 45 anys veïna de Ciutat Vella per causa de violència masclista. Els fets van tenir lloc el 21 d’abril. Un home de 38 anys va ser detingut pels Mossos d’Esquadra. L’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona va iniciar una investigació que, conjuntament amb el resultat de l’autòpsia, ha pogut determinar que el detingut és el pressumpte autor material de l’homicidi.

L’home ha passat avui a disposició judicial del Jutjat de Violència Domèstica de Barcelona, que ha decretat el seu ingrés a presó.

Davant aquest fet el Consistori vol expressar el seu més sentit condol a la família i a les amistats de la víctima, condemnant fermament aquest assassinat que vulnera els drets humans més essencials.

Davant d’aquest nou feminicidi, l’Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol de dol que es va establir el passat estiu conjuntament amb institucions i entitats, per treballar coordinadament cada cas que es produeixi a la ciutat i que, en part, implica la denuncia pública a diferents suports comunicatius per conscienciar a la ciutadania d’aquesta xacra.

L’Ajuntament de Barcelona reitera el seu suport a totes les dones que es troben en aquestes situacions, i es compromet a seguir esmerçant, conjuntament amb la resta d’institucions del nostre país, tots els esforços necessaris per avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure sense cap manifestació d’aquestes violències.

Així, recorda que totes les dones i els seus fills i filles que pateixin violència tenen al seu abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer Marie Curie, 16 (tel.: 93 291 59 10).

En cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d’atenció les 24 hores, tots els dies de l’any (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona: 900 70 30 30, o bé al d’urgències, específic contra la violència masclista, de l’Institut Català de les Dones: 900 900 120). En aquest enllaç http://ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/ trobareu més informació.

Les violències masclistes són l’expressió més greu i devastadora d’una cultura de control, domini i abús dels homes sobre les dones que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat, per part de la societat, com a superior. Aquesta cultura no només destrueix vides, sinó que també impedeix la plena ciutadania, la llibertat i el desenvolupament dels drets de les dones.

Més informació sobre el protocol:
https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2016/08/28/un-protocol-de-dol-de-ciutat-mostrara-el-rebuig-institucional-als-feminicidis/?hilite=protocol+dol

Paraules clau

violència masclista/