Barcelona reconeix el programa de salut psicològica de l’empresa HP amb el Premi Ignasi Fina : Servei de Premsa

Barcelona reconeix el programa de salut psicològica de l’empresa HP amb el Premi Ignasi Fina

11/05/2017

Laia Ortiz i Gemma Tarafa destaquen la importància que pot tenir sobre la salut mental de la població les seves condicions laborals

En l’edició d’enguany, centrada en els factors de risc psicosocial que afecten la salut dels treballadors i treballadores, s’hi han presentat 12 candidatures

 

 

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i la comissionada de Salut de l’Ajuntament, Gemma Tarafa, han estat les encarregades d’atorgar aquest dijous el Premi Ignasi Fina a la salut laboral, en una cerimònia celebrada al Saló de Cent i que ha reconegut l’empresa HP Printing and Computing Solutions SL pel seu programa de salut psicològica. En aquesta ocasió s’havien presentat 12 candidatures al guardó, que enguany estava centrat en els riscos psicosocials que afecten la salut dels treballadors i treballadores.

El Premi Ignasi Fina, que suposa l’entrega d’un taló per valor de 6.000 euros i d’un diploma, va ser instaurat l’any 2006 en memòria d’aquest regidor de l’Ajuntament, amb l’objectiu de promoure la introducció de millores en la seguretat i la salut dins de la feina. Així, reconeix la millor experiència d’actuació en la prevenció de riscos laborals dins d’una empresa de la ciutat que hagi implantat nous sistemes innovadors, que siguin duradors i que hagin demostrat la seva efectivitat.

És en aquest punt que cal tenir en compte que més de la meitat de treballadors i treballadores europeus s’ha queixat en alguna ocasió de l’estrès laboral que pateixen, i que fins a un 40% assegura que aquests problemes no són tractats adequadament per l’empresa. En el cas de la companyia HP, el Consell Assessor de Salut Laboral de l’Ajuntament ha considerat que la instauració d’un programa específic per atendre aquesta problemàtica ja des de l’any 2011 ha permès millorar els indicadors de salut dels 3.580 empleats als quals es va oferir participar-hi.

Tant la Laia Ortiz com la Gemma Tarafa han recordat la importància de tenir en compte les necessitats de salut que tenen les persones en el seu context d’ocupació, un entorn complex que s’ha vist clarament afectat negativament per la crisi econòmica. Barcelona gaudeix d’una xarxa social consistent, gràcies a unes relacions de maduresa entre empreses, emprenedors, sindicats i entitats, però tot i així el consistori ha pres mesures per millorar la protecció dels drets dels treballadors i treballadores, com per exemple la redacció d’una guia de contractació pública social.

 Compartiu aquest contingut