Barcelona celebra una jornada per reflexionar sobre el paper del Consell de Ciutat : Servei de Premsa

Barcelona celebra una jornada per reflexionar sobre el paper del Consell de Ciutat

09/06/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona acollirà aquest dissabte, 10 de juny, una jornada de treball per donar a conèixer i reflexionar sobre els Consells de Ciutat i la seva tasca, que porta per títol “Repensant els Consells de Ciutat”. En aquesta trobada, que tindrà lloc de 9 a 14 hores al Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), participaran la regidora de Participació i Districtes, Gala Pin, i el comissionat de Participació, Fernando Pindado; juntament amb membres del Consell de Ciutat de Barcelona i de representants de ciutats que tenen òrgans similars, com són: Donosti, Salt i Sant Cugat.

Aquesta sessió és una proposta el Consell de Ciutat, que l’organitza amb la voluntat de conèixer altres experiències per millorar la seva actuació. El principal objectiu de la trobada és poder debatre entre els diferents consells sobre quatre àmbits temàtics: visibilitat del Consell, funcions, efectivitat i composició. Durant el matí de dissabte es duran a terme, xerrades, presentacions, grups de treball i, finalment, es llegiran les conclusions a les que s’ha arribat durant tota la sessió.

La iniciativa està emmarcada en el procés de modificació del Reglament de Participació Ciutadana, aprovat inicialment el passat mes de març.

El Consell de Ciutat és el màxim òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona, en què els representants de l’Ajuntament i de la ciutadania debaten els afers principals de la ciutat amb la recerca constant del compromís i la coresponsabilitat.

 

Consell de Ciutat, el gran espai de representació cívica de la ciutat

El Consell de Ciutat de Barcelona és el gran espai de representació cívica de la ciutat, que recull i continua la tradició participativa a Barcelona i enforteix les tasques del govern. Aquest òrgan significa un nou concepte de govern per a la ciutat, ja que neix de la convicció que, per gaudir d’una bona qualitat de vida i d’una convivència cívica satisfactòria, s’ha de fer des de la coresponsabilitat ciutadana i de l’Administració. Es basa en criteris de legitimitat i representativitat per tal de ser el gran espai de representació.

El Consell de Ciutat es reuneix ordinàriament, entre tres i quatre cops l’any, i es pot reunir extraordinàriament quan sigui convocat per la presidència a iniciativa pròpia o a petició del 30% dels seus membres. Està integrat per:





Paraules clau

consell de ciutat/