Laia Ortiz participa en la reunió del Comitè Executiu d’Eurocities que se celebra entre avui i demà a la ciutat belga de Gant : Servei de Premsa

Laia Ortiz participa en la reunió del Comitè Executiu d’Eurocities que se celebra entre avui i demà a la ciutat belga de Gant

22/06/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres, 23 de juny a partir de les 9:00 hores (Ajuntament de Gant, Botemarkt, 1) la tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, assisteix a la reunió del comitè executiu d’Eurocities, la xarxa europea de ciutats creada a Barcelona l’any 1989 i que actualment té 150 membres.

Laia Ortiz, que des del novembre presideix el Fòrum Social d’Eurocities, participarà entre aquesta tarda i demà en diferents activitats i reunions durant la seva estada a Gant.

Aquesta tarda (a les 18:00 hores), Laia Ortiz participarà en el debat sobre el futur d’Europa que ha estat organitzat a la ciutat de Gant amb membres del Parlament Europeu, plataformes ciutadanes, el ministre del govern flamenc i alcalde de la ciutat, Daniël Termont, per abordar la crisi democràtica de la Unió Europea  (UE) i com les ciutats poden impulsar la democràcia participativa i la coproducció en el futur d’Europa. En aquest debat, Laia Ortiz, com a líder actual del Fòrum Social de la xarxa europea de ciutats (Eurocities) defensarà l’important paper que han de jugar els ajuntaments per recuperar la confiança de la ciutadania en les institucions europees, davant de la desafecció generada pels estralls de la crisi econòmica mundial, la crisi dels refugiats, la política d’austeritat, la precarietat cada vegada més gran dels treballadors i les treballadores, provocada en bona part per la gestió de la crisi de les institucions europees i els estats, que han precaritzat el mercat de treball. Ortiz també es referirà a la desigualtat creixent a nivell europeu com la principal amenaça de la UE i de la democràcia mateixa.
Les activitats centrals d’aquesta trobada europea tindran lloc demà divendres. Abans de la sessió de treball i la reunió formal del Comitè Executiu de l’Eurocities, tindrà lloc una sessió de debat polític en la qual assisteixen també membres de la Comissió Europea i del Parlament Europeu. Aquesta sessió de debat se centrarà en un únic tema: el treball.

 

 

 





Paraules clau

Eurocities/