L’alcaldessa presideix l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la Fundació Festa Major de Gràcia : Servei de Premsa

L’alcaldessa presideix l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la Fundació Festa Major de Gràcia

12/07/2017Temps estimat de lectura: 1 minut

Dijous 13 de juliol, a les 18:00 hores, el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona acollirà la cerimònia d’entrega de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la Fundació Festa Major de Gràcia, que enguany celebra el bicentenari de la seva existència.

L’acte estarà presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, i pel regidor del districte, Eloi Badia. Josep Fornès, director del Museu Etnològic de Barcelona, i  Josep M. Contel, president del Taller d’Història de Gràcia, seran els encarregats de fer-ne la glossa. Recollirà la medalla la presidenta de la Fundació, Carla Carbonell.

L’entrega de la medalla coincideix amb la celebració, aquest any, del bicentenari de les Festes de Gràcia. En ocasió d’aquest esdeveniment, durant tot l’any, la Fundació Festa Major de Gràcia organitza un seguit d’activitats, moltes de les quals estan duent-se a terme a l’envelat instal·lat als Jardinets de Gràcia on es fan exposicions, xerrades i tallers. El Bicentenari vol recuperar i divulgar la memòria dels fets i persones que durant els 200 anys de vida de la Festa Major de Gràcia, l’han fet possible.

La medalla al Mèrit Cultural a la Fundació Festa Major de Gràcia vol ser un reconeixement del consistori a la trajectòria de la Festa Major, en quant a activitat festiva i de cohesió social, en els 200 anys que fa que se celebra dins la història de Barcelona (i fins al 1897 també a Gràcia com a Vila independent).

L’atorgament de la Medalla es produí en sessió plenària del Consell Municipal de 31 de març de 2017.

Paraules clau

Festa Major de Gràcia/ Medalla d’Or al Mèrit Cultural/