El Consell Escolar Municipal mostra la seva preocupació per les decisions preses al Consell Escolar de Catalunya : Servei de Premsa

El Consell Escolar Municipal mostra la seva preocupació per les decisions preses al Consell Escolar de Catalunya

24/07/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El Consell Escolar Municipal (CEM) mostra la seva preocupació per les decisions preses al Consell Escolar de Catalunya en el marc del procés Ara és Demà, en què s’ha debatut com el sistema educatiu ha d’afrontar els reptes de futur.

En la darrera sessió del Consell Escolar Municipal, els membres d’aquest òrgan de representació de la comunitat educativa de la ciutat han expressat la seva preocupació amb les conclusions a què el Consell Escolar de Catalunya ha arribat per orientar les línies d’acció dels centres educatius catalans. Per això, s’ha acordat que al setembre es convocarà una sessió extraordinària específica sobre aquesta qüestió i es sotmetrà a votació el posicionament de l’òrgan municipal.

Cal tenir en compte que en el document final de l’Ara és Demà no s’han tingut en compte cap de les aportacions fetes des de Barcelona arran del procés de debat que el mateix consistori va endegar per recollir les opinions de la comunitat educativa de la ciutat.

El comissionat d’Educació i Universitats, Miquel Àngel Essomba, posa en relleu que el debat endegat entre la comunitat educativa de Barcelona “és oposat a l’acord a què s’ha arribat per incorporar l’educació dels nens de dos anys als centres d’educació infantil i primària, ja que el Consell Escolar Municipal considera que des del punt de vista pedagògic, no és gens recomanable encabir en un mateix centre educatiu infants que encara no han fet els dos anys, amb preadolescents d’11 i 12 anys”.

Igualment, Essomba destaca “la preocupació pel que fet que sigui obligatòria l’etapa dels 16 als 18 anys, ja que es considera que l’obligatorietat de l’ensenyament fins els 18 anys no garanteix ni èxit ni equitat per se”.

En conjunt, el CEM mostra la seva preocupació pel fet que el document final de l’Ara és demà mostra una excessiva mercantilització de l’educació i un excés de la presència de les empreses en el sistema, a la vegada que no s’ha volgut incidir en el treball en xarxa dels centres educatius com a eix del sistema, una proposta que es va fer des de Barcelona i que el Consell Escolar de Catalunya va rebutjar.





Paraules clau

Consell Escolar de Catalunya/