Afectacions a la mobilitat per treballs de pavimentació a les Rondes de Barcelona : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat per treballs de pavimentació a les Rondes de Barcelona

04/08/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Les tasques de pavimentació es faran en tres caps de setmana consecutius i se sumaran als treballs que ja s’estan duent a terme per les obres de cobertura de la Ronda de Dalt

 

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant el Comitè d’Obres i Mobilitat, ha coordinat un any més el catàleg de les obres que faran a la via pública durant els mesos d’estiu a la ciutat. L’objectiu del comitè és planificar les intervencions per tal de minimitzar les afectacions i les molèsties que causen. Les actuacions programades permetran millorar la qualitat de l’espai públic, dels serveis i de les infraestructures de la ciutat i s’executen durant el període de vacances per aprofitar un escenari de menor mobilitat viària, amb poca activitat docent i esportiva i per tant, per generar un menor impacte i menys molèsties als ciutadans.

En aquest marc, aquest mes d’agost es realitzen diverses actuacions de millora de la pavimentació a les Rondes de Barcelona.

Les primeres, tindran lloc a la Ronda Litoral (B-10), a l’alçada del Morrot, des de la sortida 14 en sentit Besòs fins a l’entrada 12, en sentit Llobregat. Les tasques es faran a partir d’aquest primer cap de setmana d’agost i es duran a terme en dues fases diferenciades:

 

Les segons afectacions tindran lloc a la Ronda de Dalt (B-20), a l’alçada  de la sortida 11 fins a la incorporació 10, en sentit Besòs. Els treballs també es realitzaran en dues fases:

 

Amb totes les afectacions s’informarà degudament als usuaris de les restriccions i de l’itinerari que han de seguir. Els treballs de pavimentació a la Ronda Litoral (B-10) i Ronda de Dalt (B-20), s’han programat com a no coincidents temporalment, per tal de facilitar en la mesura del possible la mobilitat.

 

Obres de cobertura de les Rondes

Els treballs de pavimentació se sumen a les obres de cobertura que ja s’estan executant des del passat mes de juliol a la Ronda de Dalt, a l’àmbit de Sant Genís dels Agudells i a la Teixonera. Les tasques consisteixen en realitzar la fonamentació i el mur previst a la mitjana de la via per tal d’abordar més endavant la cobertura d’aquesta infraestructura viària. La intervenció s’allargarà fins a la primera setmana de setembre i ha comportat passar de 3 a 2 carrils per sentit, entre la sortida 5 i la sortida 6. El projecte escollit per aquest tram suposa la cobertura sense interrupcions entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut de la Vall d’Hebron i la urbanització dels laterals de la ronda on s’actuarà. El Govern municipal invertirà 15 milions en aquest mandat per cobrir el primer tram d’aquesta infraestructura viària, amb un objectiu molt clar: reduir la fractura urbana que suposa la via i millorar la qualitat de vida del veïnat.

Davant del gruix de treballs que es realitzaran a les Rondes durant els tres primers caps de setmana d’agost, l’Ajuntament de Barcelona recomana utilitzar itineraris alternatius, sempre que sigui possible, i planificar amb antelació els desplaçaments.





Paraules clau

afectacions/ Ronda de Dalt/