[AMPLIACIÓ 20:00] Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per Incidents amb Múltiples Víctimes i mobilitza tots els serveis de seguretat i emergències : Servei de Premsa

[AMPLIACIÓ 20:00] Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per Incidents amb Múltiples Víctimes i mobilitza tots els serveis de seguretat i emergències

17/08/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

ACTUALITZA L’AFECTACIÓ A TRANSPORT PÚBLIC I TANCAMENT D’ESPAIS PÚBLICS

 

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el pla bàsic d’emergències municipal per incidents amb múltiples víctimes per l’atropellament massiu que ha ocorregut aquesta tarda a la Rambla de Barcelona. En aquests moments, tots els serveis d’emergència estan activats. El Centre de Coordinació està gestionant la resposta a l’emergència.

El consistori també ha activat els serveis del Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona, que s’han traslladat al lloc dels fets per a atendre les persones afectades.

Es recomana evitar anar a la Rambla de Barcelona i als entorns de la plaça Catalunya. Així mateix, cal evitar difondre informacions no contrastades i seguir la informació des dels canals oficials de l’Ajuntament de Barcelona, dels Mossos d’Esquadra i de Transports Metropolitans de Barcelona.

Turisme de Barcelona ha ofert allotjament a la gent que ha vingut avui a BCN i que probablement no tingui allotjament i no puguin marxar per algun motiu. Es coordinarà el servei amb el Gremi d’Hotels.

A mitja tarda, Fundació Festa Major de Gràcia i Districte de Gràcia han acordat suspendre tots els actes festius previstos per avui, inclosa l’entrega de premis de carrers guarnits, que queda a l’espera que es fixi una nova data. Així mateix, s’han suspès tots els actes del programa Música als Parcs i l’espectacle de la Font Màgica de Montjuïc.

Aquesta tarda també s’ha ordenat el tancament d’espais públics com el Zoo de Barcelona i el Tibidabo.

 

Transport públic afectat

Transports Metropolitans de Barcelona ha informat que a la Línia 1 els trens no paren a estacions d’Universitat i Catalunya. Pel que fa a la Línia 2, el servei funciona de Sagrada Família fins a Badalona-Pompeu Fabra. A la Línia 3 funciona en els seus extrems de Maria Cristina a Plaça Espanya i de Lesseps a Trinitat Nova. Línia 4 no para a Passeig de Gràcia. La línia 5 no para a Diagonal. Pel que fa al servei de bus, hi ha afectacions importants amb desviaments a la majoria de línies que es troben dins del perímetre establert pels cossos de seguretat, a la zona cèntrica de la ciutat. També s’ha suspès el servei del Bus Turístic.





Paraules clau

Atemptat a la Rambla / Atentado en La Rambla / Attack on La Rambla/ emergència/