Barcelona, Reus i Canet de Mar s’alien per difondre l’obra de Lluís Domènech i Montaner : Servei de Premsa

Barcelona, Reus i Canet de Mar s’alien per difondre l’obra de Lluís Domènech i Montaner

07/09/2017Temps estimat de lectura: 3 minuts

La Taula Lluís Domènech i Montaner també compta amb les entitats Centre d’Estudis Domènech i Montaner i la Fundació Domènech i Montaner

El primer Simposi Domènech i Montaner, de caràcter científic, es farà els propers 6 i 7 d’octubre a Reus

Treballaran conjuntament en vista a la celebració de l’Any Domènech i Montaner 2023

 

Els municipis de Barcelona, Reus i Canet de Mar, juntament amb les entitats Centre d’Estudis Domènech i Montaner i la Fundació Domènech i Montaner, han decidit unir forces per treballar conjuntament en l’estudi i difusió del patrimoni de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, establint la Taula Domènech i Montaner.

 

La presentació de la Taula s’ha fet al Recinte Modernista de Sant Pau i ha comptat amb la participació de Daniel Mòdol, regidor d’Arquitectura, Patrimoni i Paisatge de l’Ajuntament de Barcelona i president de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà (IMPU); Montserrat Caelles, regidora de Cultura i Projecció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus; Pere Xirau, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Canet de Mar; Carles Sàiz, president del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM); i Lluís Domènech, president de la Fundació Domènech i Montaner.

En roda de premsa, Mòdol ha destacat que la taula enceta una via molt important per potenciar la figura de Domènech i Montaner, i ha destacat que el fet que els municipis que la integren treballin conjuntament permetrà posar en valor i difondre la seva trajectòria. “La dimensió de l’arquitectura va més enllà de la construcció; té una dimensió cultural i social, i amb Domènech i Montaner aquestes idees prenen molta força”, ha afegit. A més, el regidor ha dit que la taula és oberta i la idea és que s’hi sumin el màxim d’entitats, municipis, universitats i organitzacions possibles per fer-la encara més rica.

La Taula Domènech i Montaner, impulsada per l’IMPU, neix amb l’objectiu fonamental de difondre entre el públic general el llegat de qui va ser un dels principals protagonistes del Modernisme català i promoure el turisme local per afavorir el coneixement de la seva obra, repartida per Catalunya i que inclou edificis tan destacats com el Palau de la Música Catalana i l’Hospital de Sant Pau, que són Patrimoni de la Humanitat.

Així mateix, els fundadors de la Taula han acordat sumar esforços per fomentar l’estudi i la recerca del patrimoni de Domènech i Montaner i fer-ne divulgació entre els joves, amb el treball amb les escoles a l’entorn d’un arquitecte innovador, avançat al seu temps.

Entre els objectius i accions específics ja acordats hi ha la celebració de diversos esdeveniments i la voluntat de treballar en vista a la celebració de l’Any Domènech i Montaner 2023. Els principals projectes acordats són:

– Celebració biennal i itinerant d’un Simposi Domènech i Montaner de caràcter científic. El Primer Simposi es farà el 6 i 7 d’octubre de 2017 a Reus; el segon serà el 2019 a Canet, el tercer el 2021 a Barcelona, etc. En els anys intersticials es farà la publicació de la versió escrita de les conferències del Simposi.

– Treballar des d’ara en la celebració de l’Any Domènech i Montaner 2023, coincidint amb el centenari de la seva mort. El primer pas serà sol·licitar a la Generalitat la declaració oficial, amb previsió, de l’Any Domènech i Montaner.

– Establir el 27 de desembre com el Dia Domènech i Montaner. El 27 és dia de naixement i també de la mort de Domènech i Montaner i la voluntat és concentrar en aquest dia activitats diverses.

– Elaborar línies de treball amb les escoles dels tres municipis per a promoure i facilitar el coneixement de la seva figura i el seu patrimoni.

– Creació d’una Ruta Domènech i Montaner estable per a promoure o facilitar el turisme interior relacionat amb aquest arquitecte, historiador, humanista i polític català.

– Diverses activitats conjuntes de difusió general i específica sobre Domènech i Montaner: website, xarxes socials, presència específica a fires locals, etc.

Els membres fundadors de la Taula tenen la voluntat de convidar a sumar-se i unir-se al projecte a d’altres municipis amb patrimoni de l’arquitecte i a altres institucions i entitats relacionades amb aquest patrimoni.

Es pot consultar el dossier aquí.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Domènech i Montaner/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina