Barcelona atén prop de 1000 persones als tres estands antimasclistes durant les nits de les festes de la Mercè : Servei de Premsa

Barcelona atén prop de 1000 persones als tres estands antimasclistes durant les nits de les festes de la Mercè

26/09/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

De les 997 persones que s’han apropat als tres estands, el 58,5% han sigut dones, barcelonina (64,3%) i entre els 16 i els 25 anys (68,4%)

Durant les quatre nits els estands han atès a 10 persones que han patit agressions durant la festa, els quals han consistit en comentaris i tocaments no desitjats

Durant les quatre nits s’han repartit un total de 7.202 materials de la campanya ‘No és no’ entre xapes, adhesius i díptics

 

L’Ajuntament de Barcelona valora molt positivament el reforç de les accions de la campanya Barcelona Antimasclista durant les festes de La Mercè, del 21 al 24 de setembre, amb dos estands d’atenció ubicats a l’avinguda Maria Cristina i al Parc del Fòrum, dos dels espais estratègics amb més afluència de públic durant les nits i matinades. Aquest dos estands s’afegien al que durant l’estiu ha estat funcionat al Front Marítim.

Durant les quatre nits, del 21 al 24 de setembre, els tres estands han atès un total de 997 persones per rebre assessorament i informació. D’aquestes, el 58,5% han estat dones, el 64,3% barcelonines i el 68,4% entre 16 i 25 anys. Cal destacar que 10 persones han estat ateses per agressions durant les festes de la Mercè, aquestes han explicat situacions viscudes que van des de comentaris masclistes o inapropiats fins a tocaments i fregaments no desitjats. També han fet atenció a 6 persones que han explicat patir o haver patit agressions en algun moment de la seva vida.

Aquest iniciativa vol sensibilitzar contra les agressions masclistes i coresponsabilitzar al conjunt de la societat. Per fer-ho, un total de 12 professionals han treballat al propi estand i de forma itinerant en aquests tres espais de la ciutat, facilitant informació sobre què és una agressió, què es pot fer en cas de patir-la, quins serveis municipals i públics té la ciutat per denunciar i acompanyar a la víctima.

A més, s’han repartit 4.061 xapes, 1.636 adhesius amb el lema ‘No és no’ i 1.505 díptics.

 

Les xifres, per estands

Avinguda Maria Cristina:
Aquest punt ha atès a 859 persones. El perfil de la persona atesa aquests quatre dies ha estat majoritàriament el d’una dona (59%), barcelonina (63,6%) d’entre 16 i 25 anys (72,7%)

Parc del Fòrum:
Aquest punt ha atès 82 persones. El perfil de la persona atesa aquests quatre dies ha estat majoritàriament el d’una dona (63,4%), barcelonina (72,5%) entre 19 i 35 anys (54,9%) En aquest estand, a més, la nit de dissabte, dia 23 de setembre, un 19,5% de les persones que es van apropar a l’estand van ser menors de 16 anys.

Front Marítim:
Aquest punt ha atès a 56 persones durant els quatre dies de la festa de la Mercè. El perfil de la persona atesa aquests quatre dies ha estat majoritàriament el d’un home (57,2%), barceloní (67,78%) d’entre 19 i 25 anys (41,1%)

 

A més, ahir es va tancar aquest estand, prova pilot per reforçar la temporada d’estiu de la campanya Barcelona Antimasclista, que ha estat funcionant les nits de dijous a dissabte des del passat 29 de juny, amb la funció de donar informació i assessorar en aquesta zona de la ciutat, un dels punts de major afluència de públic jove durant les nits i matinades.

En aquesta mateixa línia, la de reforçar la campanya Barcelona Antimasclista i la coresponsabilitat del conjunt de la societat i els actors implicats en l’oci nocturn, l’Ajuntament de Barcelona i Fecasarm, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals, van endegar una campanya de conscienciació contra les agressions sexistes i els comportaments irresponsables durant les festes de la Mercè. Per fer-ho, s’han dispensat 50.000 sota-copes amb el lema ‘No és no’ a 325 locals, impactant potencialment sobre 100.000 usuaris.





Paraules clau

estands antimasclistes/