El Consell d’Administració de Cementiris ha aprovat la redacció d’un Nou Pla Director del Cementiri de Montjuïc i augmentar la partida destinada al seu manteniment : Servei de Premsa

El Consell d’Administració de Cementiris ha aprovat la redacció d’un Nou Pla Director del Cementiri de Montjuïc i augmentar la partida destinada al seu manteniment

28/09/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest matí ha tingut lloc una reunió extraordinària del Consell d’Administració de Cementiris per tal de tornar d’informar de les novetats de les actuacions en el Cementiri de Montjuïc arrel de l’esfondrament del passat 15 de setembre en un bloc de nínxols, concretament al bloc Sant Antoni Abat/Sant Joaquim Abat, afectant a 144 sepultures.

Durant la reunió del Consell s’han debatut propostes que han aportat els diferents grups municipals que formen part  i finalment s’han acordat els següents punts:

  1. Redactar un nou pla Director del Cementiri de Montjuïc que necessàriament haurà d’incloure, entre altres, els següents elements:
  2. Protocol de seguiment visual de l’estat de conservació de les edificacions
  1. Redactar un Pla de Prevenció i Emergència per a tots els cementiris que estableixi la prevenció de qualsevol incident i, en el cas que succeeixin, protocol·litzar les actuacions que se’n derivin.

La inversió en rehabilitació i millora dels cementiris de la ciutat des de l’any 2007 ha estat de 24,5 milions d’euros dels quals 10,2 milions d’euros corresponen al cementiri de Montjuïc.

Dels 144 nínxols afectats, 68 es van esfondrar completament (4 dels quals estaven buits), 24 es desconeix a hores d’ara la seva afectació, 24 no es van arribar a enfonsar i 28 es van enderrocar per motius de seguretat.

Les tasques de recuperació, identificació i reinhumació dels difunts s’està realitzant amb la col·laboració d’un equip d’antropòlegs que determinaran si é necessària i viable dur a terme  proves d’ADN o d’altres diferents. Actualment 79 difunts ja han estat identificats i inhumats a d’altres nínxols. Quedarà a criteri de les famílies afectades si volen tornar, un cop reconstruït el bloc, al seu nínxols d’origen o quedar-se amb el que s’han inhumat als seus difunts de manera provisional.

Els dos informes encarregats per avaluar les es va encarregar dos informes independents per les causes de l’incident conclouen  que no es podia preveure el col·lapse imminent del bloc de nínxols afegint que l’esfondrament va ser producte de diferents circumstàncies negatives acumulatives i que són imprevisibles d’abordar com a situació de risc imminent:





Paraules clau

cementiris/