140 adolescents nouvinguts a la ciutat participen a l’acte final del programa “A l’estiu, Barcelona t’acull” : Servei de Premsa

140 adolescents nouvinguts a la ciutat participen a l’acte final del programa “A l’estiu, Barcelona t’acull”

30/09/2017

Jaume Asens destaca que “Barcelona és una ciutat acollidora, construïda per persones molt diferents, de creences i cultures molt diferents, una ciutat molt exigent amb els drets humans”

El projecte “A l’estiu, Barcelona t’acull” està especialment dirigida a aquests nens i joves que arriben durant els mesos d’estiu, en període no lectiu i té l’objectiu de fer més fàcil la seva arribada a Barcelona

 

140 adolescents d’entre 12 i 18 anys han participat avui en l’acte final del programa “A l’estiu, Barcelona t’acull”, en el qual el tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, els ha lliurat el diploma conforme han participat en la iniciativa.

 

Durant l’acte, Asens l’ha definit com “un acte de reconeixement als que heu decidit participar en aquest programa i ens heu volgut conèixer” i ha recordat que “Barcelona és una ciutat acollidora, construïda per persones molt diferents, de creences i cultures molt diferents, una ciutat molt exigent amb els drets humans.” El tinent d’alcaldia també ha animat els joves a “sense renunciar a la vostra identitat, intentar conèixer els veïns, apuntar-vos a entitats, relacionar-vos amb la resta de la gent, i sobretot no tenir por”.

El projecte “A l’estiu, Barcelona t’acull” està especialment dirigida a aquests nens i joves que arriben durant els mesos d’estiu, en període no lectiu i té l’objectiu de fer més fàcil la seva arribada a Barcelona, facilitar el procés de tornar a conviure amb els seus pares i familiaritzar-se amb una nova realitat i un nou entorn.

En l’edició d’aquest any hi han participat 140 joves entre 12 i 18 anys, arribats per reagrupament familiar en el darrer trimestre del curs escolar 2016-2017, que s’han distribuït en 7 grups de 20 membres. Llatinoamèrica ha estat el continent amb més participants. Els cinc 5 primers països han estat Bolívia (29), Filipines (22), Perú (16), Hondures (15) i Pakistan (11).

L’activitat és voluntària i els principals eixos de treball són el foment de la llengua catalana, la interculturalitat com un valor d’intercanvi i l’acostament a la realitat social de la ciutat. A més, l’acompanyament també es fa amb els pares i l’entorn més proper als joves.Compartiu aquest contingut