L’Ajuntament de Barcelona s’uneix a l’aturada general convocada per demà : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona s’uneix a l’aturada general convocada per demà

02/10/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Demà no estaran oberts al públic centres cívics, biblioteques, ludoteques, centres de gent gran, espais familiars i museus, teatres i centres d’art de titularitat pública

En paral·lel, i davant la convocatòria de vaga general convocada la setmana passada per la CGT i altres sindicats, l’Ajuntament ha decretat serveis mínims municipals per garantir el funcionament dels serveis bàsics

 

El govern municipal de Barcelona s’afegeix al Manifest de la Taula per la Democràcia i de la crida de les forces sindicals. D’aquesta manera dona suport a la convocatòria d’una aturada general pel proper 3 d’octubre, com a resposta a l’actuació policial d’ahir en diferents centres de votació de Catalunya.

L’adhesió a l’aturada general de demà, dia 3 d’octubre, es concreta amb la suspensió de tots els actes institucionals i la convocatòria d’òrgans polítics, així com amb el tancament d’equipaments i serveis no essencials pel funcionament de la ciutat. En aquest sentit durant tot el dia 3 no estaran oberts al públic els equipaments següents:
– Centres cívics
– Biblioteques
– Ludoteques
– Centres de gent gran
– Espais familiars
– Equipaments de l’Institut Barcelona Esports (IBE)
– Museus, teatres i centres d’art de titularitat pública
– Altres que puguin establir-se per part dels districtes o àrees de l’Ajuntament.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha volgut deixar clar que l’Ajuntament s’adhereix a aquesta “resposta unitària i necessària” amb la voluntat de “donar visibilitat a la protesta que vol expressar una condemna a les intervencions repressives d’ahir i a la defensa de les llibertats bàsiques”. “Hem de donar continuïtat a les mobilitzacions massives que vam viure ahir. Després de les intolerables actuacions policials, és imprescindible una resposta unitària. No podem fer veure que continua la normalitat quan s’han vulnerat els drets civils i polítics de tanta gent”, ha subratllat Pisarello.

 

Decret de serveis mínims davant convocatòria de vaga general

En paral·lel, davant la convocatòria de vaga general formulada per la CGT, Intersindical CSC, COS i IAC a partir del dia 3 d’octubre i fins al 9 d’octubre, l’Ajuntament de Barcelona ha fet públic el decret de serveis mínims que preveu mantenir activats els principals serveis municipals per atendre les eventualitats que es puguin produir i fixa uns serveis mínims per tal que aquests serveis comptin amb personal de guàrdia amb l´objectiu de donar resposta a les necessitats principals dels barcelonins.

També determina, entre altres punts, que els Instituts Municipals de Serveis Socials, Educació, Persones amb Discapacitat, Urbanisme, Hisenda, Mercats, Informàtica, BCN Esports, Cultura, Paisatge Urbà i Qualitat i Parcs i Jardins tindran un personal mínim activat, així com l´Agència de Salut Pública, el Patronat Municipal de l´Habitatge, Barcelona Activa, Mercabarna i els Serveis Funeraris.

L’aturada no afectarà els cossos de seguretat, que tenen una regulació específica en aquests casos, i els Bombers de Barcelona mantindran el servei ordinari. Aquests dos serveis treballaran per garantir la seguretat de les persones, els edificis i les instal·lacions, així com atendre les incidències que es puguin produir.





Paraules clau

1-O/