L’Ajuntament de Barcelona allarga fins al dia 20 d’octubre l’atenció a afectats pels abusos en la càrrega policial de l’1-O : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona allarga fins al dia 20 d’octubre l’atenció a afectats pels abusos en la càrrega policial de l’1-O

08/10/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona mantindrà obert, fins al proper 20 d’octubre, l’atenció jurídica i psicosocial a persones afectades per les càrregues policials del passat 1 d’octubre. Aquest servei, situat provisionalment a les instal·lacions de l’Oficina per la NO Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona –carrer Rec,15—ha tingut molt bona acollida els primers dies de  funcionament. Per aquesta raó, s’ha decidit allargar el període de funcionament.

Des que es va posar en marxa, dimarts passat, els professionals especialitzats han rebut 80 sol·licituds d’atenció, de les quals 20 s’han fet de forma presencial. El servei l’està realitzant l’entitat Centre Iridia, amb la coordinació de la tinença d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència.

Aquesta oficina es va posar en marxa després que el tinent d’alcalde Jaume Asens així ho acordés amb les entitats de defensa dels Drets Humans de la ciutat després de valorar la situació creada arran de la càrrega policial ocorreguda a diferents seus electorals de l’1-O. Des de dilluns, es va posar a disposició de les persones afectades un correu electrònic (victimes1oct@bcn.cat).

Aquesta oficina està atenent de forma presencial amb un horari de 10h a 14h i de 15h a 20h.   Aquesta atenció al servei de la ciutadania té dues direccions: una jurídica i una altra d’atenció psicosocial i amb perspectiva de gènere, perquè aquelles persones que ho vulguin puguin realitzar les accions judicials que considerin, i alhora, rebin l’atenció psicològica necessària davant dels fets viscuts.





Paraules clau

1-O/