BCN Ciutat Diversa dedica la trobada d’entitats a la dignificació del treball de la llar i la cura de les persones : Servei de Premsa

BCN Ciutat Diversa dedica la trobada d’entitats a la dignificació del treball de la llar i la cura de les persones

20/10/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

 

 

Aquest diumenge, 22 d’octubre, el Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB), les entitats i l’Ajuntament de Barcelona organitzen, un any més, la Trobada BCN Ciutat Diversa, una diada festiva i reivindicativa, adreçada a tota la ciutadania per mostrar, compartir i gaudir la diversitat que existeix a la ciutat.

Enguany, el tema central de la trobada és la dignificació i sensibilització del treball de la llar i la cura de les persones. Donar-hi visibilitat i posar les cures a les persones al centre de la política municipal és una aposta clara de l’Ajuntament de Barcelona que, el passat mes de maig, va impulsar un pla estratègic -dotat de 59 milions d’euros fins al 2020- per a garantir el dret a ser cuidat amb qualitat i a cuidar en condicions socials i laborals adequades.

Per aquest motiu, a les 17.30 hores es llegirà el Manifest ‘Per la dignificació del treball de la llar i les cures’ i, a continuació, es dedicarà una taula rodona a parlar de ‘Treball de la llar i llei d’estrangeria. Serveis d’intermediació’.

 

Una festa diversa per una ciutat diversa

La millor estratègia per aconseguir una ciutat cohesionada i respectuosa amb els altres és la convivència. Aquesta trobada aporta la possibilitat de conèixer i compartir, comunicar-se, entre persones, col·lectius i entitats que viuen a Barcelona. La societat plural que es vol construir amb igualtat permet, amb experiències com aquesta, les persones immigrades puguin reivindicar-se i ajudar, així, a una construcció real i constant de la ciutat.

Durant la jornada es podrà gaudir de diferents espais que acolliran les més de 60 activitats. Entre els més destacats, es troba l’Auditori on hi haurà diferents taules rodones que abordaran la temàtica de la Dignificació del treball de la llar i les cures des de diverses perspectives, experiències, formació i drets; la Biblioteca Vivent on els llibres són les persones amb les que es pot conversar 20 minuts i conèixer diferents realitats, intercanviar situacions i aprendre mútuament; tres diferents carpes que es dedicaran –de forma independent- a la cultura, a la dona i joventut i a l’acollida, el refugi i l’asil. En aquestes carpes, per exemple, es duran a terme activitats com ‘Canviant de rols dins la llar’, ‘El bullying… no és un joc’ o el ‘Cuival, el trivial de les cures’.

D’altra banda, a través de BCN Acció Intercultural, es col·labora per demuntar rumors vers els altres amb l’activitat ‘Rumors de pedra’.

A més, hi haurà tallers infantils i jocs tradicionals per a la canalla.

La jornada també es podrà seguir a través de les xarxes socials amb el hashtag #BCNCiutatDiversa

 

Programa:

http://media-edg.barcelona.cat/wp-content/uploads/2017/10/06141000/trobada_BCN_ciutat_diversa_2017_programa_ACCESSIBLE.pdf

 

 

 

 

 





Paraules clau

BCN Ciutat Diversa/