Carlos Grau, nou director general de Mobile World Capital Barcelona : Servei de Premsa

Carlos Grau, nou director general de Mobile World Capital Barcelona

08/11/2017Temps estimat de lectura: 4 minuts

El nomenament de Grau, que assumirà el càrrec en els pròxims dies, ha estat ratificat avui durant l’última reunió de Patronat de la Fundació

Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, i PDD per IESE, Carlos Grau compta amb una llarga trajectòria professional en l’àmbit de les TIC

El Patronat de Mobile World Capital ha aprovat els pressupostos per 2018 i ha valorat de forma positiva l’activitat duta a terme per l’equip de gestió en els últims mesos

 

 

Carlos Grau ha estat nomenat director general de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital). Després de la proposta aprovada el passat 26 d’octubre per la Comissió Executiva de la Fundació, el nou director general exercirà les funcions de direcció, gestió i representació de MWCapital. El nomenament de Grau ha estat ratificat avui durant l’última reunió de Patronat de la Fundació.

Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, i PDD per IESE, Carlos Grau compta amb una llarga trajectòria professional en l’àmbit de les tecnologies de la comunicació i la informació, així com en el desenvolupament de negocis digitals. Després d’ocupar diversos càrrecs de direcció de vendes i màrqueting en empreses del sector TIC, com Hewlett-Packard, Accenture o Telefónica, Grau es va unir a Microsoft com a director general a Catalunya.

En els últims anys, Carlos Grau ha centrat la seva activitat en el camp de la innovació, on ha liderat projectes com Biid, startup centrada en la identitat mòbil, o Step One Ventures, fons de capital de risc que inverteix en companyies tecnològiques amb alt potencial de creixement. Grau també ha exercit com a mentor per a emprenedors a través de Barcelona Activa o el programa d’acceleració Startupbootcamp IoT and Data, impulsat en col·laboració amb MWCapital.

“Passar a formar part de l’equip MWCapital és una gran responsabilitat que assumeixo amb molta il·lusió”, ha explicat Carlos Grau. El nou director general de la Fundació Mobile World Capital Barcelona també ha destacat que, “des de la seva creació la Fundació ha sabut entendre amb coherència i coneixement el paper crucial que la digitalització té pel desenvolupament de la societat i l’economia. Ara toca seguir avançant en el desenvolupament d’aquest llegat donant continuïtat al treball realitzat fins avui i maximitzar el seu impacte positiu en els aspectes socials, d’ocupació i de millora de productivitat i competitivitat a les empreses”.

Aprovació del pressupost i anàlisi de gestió

La reunió de Patronat també ha servit per aprovar els pressupostos de MWCapital per a l’exercici de 2018, presentats també per la Comissió Executiva després de la seva última reunió el passat 26 d’octubre. A més, l’òrgan de govern ha valorat positivament l’activitat duta a terme per l’equip de gestió al llarg dels últims mesos.

El Patronat ha subratllat la creixent importància de 4YFN com a plataforma que posa en contacte a startups, inversors, corporacions i institucions, així com la seva capacitat per connectar i enfortir l’ecosistema emprenedor de Barcelona. Entre les últimes activitats dutes a terme, s’ha destacat la participació de la plataforma en esdeveniments i iniciatives d’àmbit internacional com el Congrés Europeu de Cardiologia, DLD TelAviv, Mobile World Congress America’s o SmartCity World Congress.

La reunió també ha servit per repassar el llançament de “The Collider”, el nou programa de MWCapital en l’àmbit de la innovació que fomenta la transferència tecnològica d’universitats i centres de recerca al mercat. A través d’una metodologia pròpia, The Collider promou la creació de startups a partir d’un equip fundador integrat per científics i emprenedors.

Els Patrons han repassat l’evolució de la resta d’iniciatives impulsades per la Fundació, com el programa d-LAB, amb especial atenció en els reptes sobre l’apoderament de persones amb discapacitat a través de tecnologies mòbils, els primers resultats de les quals p

odran veure’s en el Mobile World Congress 2018. Finalment l’atenció s’ha centrat en l’estratègia de MWCapital per ser més rellevant en el marc de les polítiques de la Comissió Europea pel que fa al mercat digital únic, la qual cosa suposa la participació en 6 projectes finançats per la Comissió Europea.

Mobile World Capital Barcelona

Mobile World Capital Barcelona impulsa la transformació mòbil i digital de la societat, amb l’objectiu de millorar la vida de les persones a escala global.

Amb suport públic i privat a Barcelona, Catalunya i España, MWCapital treballa en tres àrees: acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital; transformació digital de la indústria; i capacitació de noves generacions, professionals i ciutadans en l’ús de tecnologies digitals. Els nostres programes estan transformant positivament l’educació, la indústria i l’economia.

MWCapital acull Mobile World Congress i organitza 4 Years From Now [4YFN], la plataforma de negocis per la comunitat de startups.

Paraules clau

Fundació Mobile World Capital Barcelona/ MWCapital/