Jaume Asens trasllada al Parlament Europeu les conclusions de l’informe del servei d’atenció a víctimes d’agressions policials de l’1 d’octubre : Servei de Premsa

Jaume Asens trasllada al Parlament Europeu les conclusions de l’informe del servei d’atenció a víctimes d’agressions policials de l’1 d’octubre

08/11/2017



Temps estimat de lectura: 1 minut

El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, traslladarà al Parlament Europeu les conclusions de l’informe del servei d’atenció a víctimes d’agressions policials de l’1 d’octubre que va obrir el consistori el passat dia 2 d’octubre. El servei va tancar el 20 d’octubre havent atès gairebé 300 persones tant jurídicament com psicològica.

Jaume Asens viatja aquest dijous, dia 9, a Brussel·les amb l’objectiu de fer públic a Europa el resultat d’aquest informe, que entre d’altres conclusions, constata que l’actuació del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil el dia de la celebració del referèndum a Catalunya va ser desproporcionada i tenia com a objectiu generar pànic i desmobilitzar la població que volia fer ús del seu dret de vot. El tinent d’alcaldia es reunirà al mateix Parlament Europeu amb un dels seus vicepresidents, Dimitrios Papadimoulis, i amb d’altres eurodiputats.
Asens també exposarà l’actuació de l’Ajuntament de Barcelona en relació als fets, que van deixar més d’un miler de ferits a Catalunya. El consistori ja ha anunciat que es personarà com a acusació popular en un dels casos d’agressió més greus registrat a Barcelona: la lesió d’un home que ha perdut la vista en un ull per culpa de la utilització de bales de goma durant una càrrega policial en un dels col·legis electorals de la ciutat, una arma antidisturbis prohibida a Catalunya.

En aquest viatge, Asens també es trobarà amb entitats defensores dels drets humans localitzades a la capital belga, com Amnistia Internacional o Human Rights Watch.





Paraules clau

1-O/