Servei de Premsa
22/01/2025
Barcelona acollirà la tercera edició de la Sharing Cities Summit sobre economia col·laborativa durant l’Smart City Expo World Congress 2018
16/11/2017
Temps estimat de lectura: 4 minuts
La trobada internacional arribarà a Barcelona a la tardor després d’haver celebrat les dues primeres edicions a Amsterdam i Nova York
Barcelona signa un acord de col•laboració amb Kyoto per intercanvi d’startups i de talent, amb la presència del Vicegovernador de la Prefectura de Kyoto
Les 17 empreses allotjades enguany a l’estand de l’Ajuntament de Barcelona han establert contactes amb una quarantena de potencials clients
El SynergyS, activitat de networking i cooperació empresarial, ha permès fixar col·laboracions entre una desena de grans empreses que presentaven reptes i una cinquantena d’startups i pimes que proposaven solucions
Coincidint amb la Smart City Expo World Congress del 2018 (SCEWC 2018), Barcelona acollirà la tercera edició de la Sharing Cities Summit, amb l’objectiu de fer créixer les economies col·laboratives.
La trobada, que tindrà lloc entre el 13 i el 18 de novembre de l’any vinent, estarà organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el grup de recerca Dimmons, de la Universitat Oberta de Catalunya, l’SCEWC i les ciutats de NYC, Amsterdam, París, i la resta que formen part de la xarxa Sharing Cities.
Sharing Cities Summit és una trobada internacional d’experts i ciutats que aborda les diferents tipologies d’economies col·laboratives, com aquestes economies afecten la vida a les ciutats, i quines mesures es poden prendre per potenciar els seus efectes positius i pal·liar la seva cara negativa.
La ronda de trobades ‘Sharing Cities Summit’ va arrencar fa dos anys a Amsterdam, va tenir una segona edició a Nova York i celebrarà la seva tercera edició a Barcelona.
Aquesta trobada, que enriquirà encara més el programa de la SCEWC’18, és fruit de la feina d’internacionalització impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, que ha establert en els darrers temps acords de col·laboració amb altres grans ciutats del món com Nova York.
Barcelona i les ciutats japoneses de Kyoto i Fukuoka creen un corredor d’innovació i emprenedoria
En la línia d’establir col·laboracions en l’àmbit de la innovació amb d’altres ciutats del món, durant l’SCEWC 2017, Barcelona Activa ha signat un acord de col•laboració amb l’Institut ATR de Kyoto per intercanviar startups i talent, en un acte que ha comptat amb la presència del Vicegovernador de la Prefectura de Kyoto, Akimasa Yamashita. La col·laboració es farà efectiva a través de l’ATR ( Advanced Telecommunications Research Institute International).
Així mateix, ha tingut lloc una trobada l’equip d’Emprenedoria de Fukuoka per explorar un possible acord de col•laboració amb l’agència municipal.
L’SCEWC2017 permet establir contactes, intercanvis i oportunitats de negoci per les empreses locals
Pel que fa al balanç de l’activitat de dinamització de l’ecosistema local d’empreses i startups tecnològiques, impulsada des de Barcelona Activa, destaca el balanç de SynergyS, el mercat de cooperació entre grans empreses i startups; el Job Market Place, per connectar pimes amb professionals i, per últim, per a les 17 empreses allotjades a l’estand de l’Ajuntament de Barcelona ha estat una oportunitat per visibilitzar els seus projectes i d’establir contacte amb una quarantena de potencials clients.
– SynergyS
Aquesta activitat de networking i cooperació empresarial ha permès fixar col·laboracions entre una desena de grans empreses que presenten reptes i una cinquantena d’startups i pimes que tenen oportunitat de proposar solucions. En aquesta edició, han participat empreses com ara B:SM, Ecoserveis, TEB, Port de Barcelona o Suiphos, i han detectat de mitjana entre 2 o 3 solucions cadascuna que podrien encaixar amb la seva necessitat i, per tant, es podria traduir en acords de col·laboració i negoci.
– Job Market Place
Una quarantena de professionals de la ciutat participen aquesta tarda a l’esdeveniment de reclutament i networking i presentaran la seva candidatura a empreses del sector, com ara Lavola 1981 o Biwel Salud Empresarial, que estan interessades en conèixer i incorporar fins a 12 perfils professionals diferents.
– Challenge Barcelona-NY
A més, durant aquesta edició de l’SCEWC, s’han donat a conèixer els vint finalistes del Challenge Barcelona-NY, deu per cada un dels reptes d’ambdues ciutats, per facilitar la mobilitat urbana a persones amb discapacitat visual, tres dels quals son startups de Barcelona.
Es tracta d’una iniciativa conjuntament de The New York City Departament of Transportation (NYCDOT) i de l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, l’Institut Municipal d’Informàtica , l’àrea de Mobilitat i l’Insitut Municipal de persones amb Discapacitat .
Entre els finalistes del repte que es proposava des de Barcelona, s’han rebut candidatures de tres empreses barcelonines i tres dels Estats Units, mentre que la resta són d’altres països d’arreu del món. Els guanyadors, que es coneixeran al desembre, podran realitzar un pilot a la ciutat i rebran una dotació econòmica de 40.000 euros.
Les empreses finalistes del repte específic de Barcelona son:
– AIRA, San Diego, USA
– Be My Eyes, San Francisco, USA
– Biel Glasses, Barcelona
– CTRL4Enviro, Barcelona
– FeelSpace, Osnabrück, Germany
– GIngerMind Technologies, Bangalore, India
– iMERCiV, Toronto, Canada
– Right Hear, Ra’anana, Israel
– Sensible Innovations, Springfield, USA
– Xarxa Ambiental, Barcelona
Totes les solucions presentades per les empreses son solucions clarament innovadores i intensives en tecnologia, algunes d’elles inclouen l’assistència personal remota mitjançant eines tecnològiques, la utilització de cinturons vibracionals que orienten en relació als punts cardinals, o fins i tot la utilització d’aplicacions de realitat augmentada per oferir una visió funcional.
Les solucions s’han desenvolupat tenint en compte la configuració de l’espai públic en quant a voreres, punts d’encreuament i passos de vianants; la navegació, el guiatge i l’experiència d’utilització, la comunicació entre l’entorn, la tecnologia i la persona, accessibilitat i usabilitat de la tecnologia, entre d’altres.
Paraules clauSmart City Expo World Congress 2018/