L’Ajuntament lliura les claus de 105 habitatges amb serveis per a persones grans, corresponents a les promocions de Glòries I i II : Servei de Premsa

L’Ajuntament lliura les claus de 105 habitatges amb serveis per a persones grans, corresponents a les promocions de Glòries I i II

16/11/2017



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat aquest matí les claus de 105 pisos amb serveis per a la gent gran de la promoció situada a l’illa que formen els carrers Ciutat de Granada, Bolívia i Badajoz, amb la plaça de les Glòries, promoció coneguda amb el nom de “Glòries I i II” i ubicada al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou.

L’edifici promogut pel Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) té 11.958 m2 de superfície, que inclou:

La inversió municipal per la construcció d’aquest edifici ha estat de 7.745.244 € (+ IVA).

Característiques de la promoció són les següents:

Es tracta de 105 habitatges dotacionals en règim de lloguer protegit i amb serveis per a gent gran, repartits en tres edificis recolzats sobre el sòcol d’equipaments.

Cada un dels edificis proposa una agregació d’habitatges amb passadís central. Malgrat la reduïda dimensió, d’aproximadament 40 m2, els habitatges es desenvolupen en un contínuum espacial, que relaciona diferents funcions a través dels recorreguts al voltant del bany com a nucli exempt. A través de portes corredisses que connecten o separen la successió d’espais, de manera que cadascuna de les peces pot arribar a ser “autònoma”. Una àmplia entrada separa i relaciona cuina amb menjador i estar. La cuina connecta amb un espai intermedi de lavabo i rentadora, independent del bany que dóna pas al dormitori, també connectat directament amb la sala.

Una terrassa es disposa com a continuació de la sala d’estar i incorpora un “armari de parets ventilades” que amagarà la visió de l’estenedor i la ubicació d’una futura bomba d’aire.

El projecte de l’edifici garanteix a les persones amb mobilitat reduïda o qualsevol altre limitació, la seva accessibilitat.

Aquesta promoció es connecta a la xarxa de calor de la zona 22@, DiSTRICLIMA, donant als habitatges ACS i calefacció mitjançant terra radiant.

Les característiques dels habitatges dotacionals per a persones grans són les següents:

Es tracta d’un model d’habitatges amb serveis.

Pel que fa a l’espai, els habitatges consten d’un dormitori, sala d’estar,  cuina i bany adaptat i tenen una superfície útil aproximada de 40 m2.

Pel que fa a les peculiaritats tècniques dels habitatges, són les següents:

Els serveis que ofereixen aquests habitatges, que gestiona l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament tenen diferents tipologies:

De tipus general:

Serveis de suport social:

Serveis de suport personal:

Els col·lectius destinataris d’aquesta tipologia d’habitatges són persones grans, amb carències d’habitatge o amb habitatge que tingui dificultats d’accessibilitat i/o d’habitabilitat (solidesa o salubritat) amb un grau d’autonomia funcional per a les Activitats Bàsiques de la Vida Diària.

Els criteris d’accés a aquest tipus d’habitatges són:

Els professionals que ofereixen atenció en els habitatges dotacionals amb serveis per a la gent gran són diplomats/des en Ciències Socials o Ciències de la Salut; auxiliars de geriatria; personal de consergeria, i auxiliars de neteja.





Paraules clau

Glòries I i II/ habitatge/