Colau, Trias i Hereu s’uneixen en suport de l’EMA : Servei de Premsa

Colau, Trias i Hereu s’uneixen en suport de l’EMA

17/11/2017

L’alcaldessa, Ada Colau, i els exalcaldes de Barcelona Xavier Trias i Jordi Hereu, protagonitzen un acte conjunt a favor de l’Agència Europea del Medicament (EMA)

Colau ha llegit una declaració en nom de la ciutat per llençar internacionalment un missatge d’unitat de les institucions i la societat civil, posant en valor la capacitat i entusiasme de tota la ciutat per acollir la seu de l’agència europea

 

 

L’alcaldessa, Ada Colau, i els exalcaldes de Barcelona Xavier Trias i Jordi Hereu, han protagonitzat un acte conjunt a favor de l’Agència Europea del Medicament (EMA), en una taula rodona durant el III Summit de Barcelona Oberta, la trobada anual del sector comercial i de  restauració, enguany  dedicat a debatre sobre la col•laboració entre el sector públic i privat.

L’alcaldessa ha llegit una declaració en nom de la ciutat per llençar internacionalment un missatge d’unitat de les institucions i la societat civil, posant en valor la capacitat i entusiasme de tota la ciutat per acollir la seu de l’agència europea.

“Volem llençar aquest missatge conjunt i refermar la postura de Barcelona de treballar amb grans consensos més enllà de les diferències”, ha dit l’alcaldessa, que ha expressat que “la ciutat hi serà fins al darrer moment sense titubejar, com ho ha estat des del principi” per la candidatura de la ciutat a acollir la seu europea de l’Agència del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès). “No tenim cap dubte en estar en aquest projecte tots junts”, ha seguit Ada Colau, que ha destacat que “Barcelona creu en les seves fortaleses” i ha remarcat la “vocació europeista” de la ciutat. Colau agraït la feina de les tres administracions i ha posat en valor l’element de comptar amb la Torre Glòries com a espai preparat per acollir l’agència.

Per la seva part, l’ex alcalde Xavier Trias també ha destacat la importància d’unir els tres alcaldes per donar suport a aquest projecte, i ha considerat que “seria un gest de distensió molt important en el moment actual on no són fàcils aquests gestos”, el fet que el president del Govern espanyol s’impliqués fermament per la candidatura de Barcelona perquè “es tracta d’una decisió de gran calat polític”.

L’ex alcalde Jordi Hereu, per la seva banda, ha posat en valor la tradició de col·laboració del sector públic i privat de Barcelona, com a model de treball d’èxit en molts àmbits, ha fet una crida a les institucions europees perquè reconeguin el tarannà europeista de la ciutat: “Volem una gran institució europea aquí perquè hem cregut sempre en Europa i mai abandonaren l’Europa amb la qual hem lligat el nostre futur”, ha dit. Per a l’ex alcalde, “avui no fem una fotografia conjuntural sinó una aposta on també ens hi juguem el desenvolupament social, econòmic i el nostre futur”.

La candidatura per acollir l’Agència Europea del Medicament s’ha impulsat de forma conjunta entre el Govern de l’Estat, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. El proper dilluns el Consell d’Europa decideix quina ciutat acollirà l’EMA. Barcelona ha ofert l’edifici de la Torre Glòries com a seu de la institució i ha presentat una candidatura que reuneix tots els requisits tècnics necessaris per obtenir la designació.

L’acte, moderat per Màrius Carol, també ha comptat amb la intervenció del president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené.Compartiu aquest contingut