Barcelona opta a acollir la seu de l’Agència Europea del Medicament : Servei de Premsa

Barcelona opta a acollir la seu de l’Agència Europea del Medicament

20/11/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La votació per escollir la nova seu de l’agència entre les 16 candidatures tindrà lloc aquesta tarda en el Consell General europeu

 

Barcelona és una de les candidates per acollir la seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès). La candidatura de la ciutat barcelonina competeix en la votació d’aquesta tarda al Consell General europeu, amb altres 16 ciutats, entre elles Amsterdam o Milà o Bratislava.

Aquesta agència, actualment amb seu a Londres, ocupa a 890 persones i té un pressupost anual de més de 300 milions d’euros, sense comptar el negoci indirecte que pot significar per al teixit empresarial local i per al sector biomèdic i farmacèutic de la ciutat i l’àrea metropolitana.

Només Barcelona i l’àrea metropolitana concentra el 90% del sector català de les ciències de la vida. En concret, 285 empreses (el 51% de totes les companyies del sector), que donen feina a 16.500 treballadors i facturen més de 6.300 milions d’euros a l’any (el que representa un 55% dels ingressos anuals de totes les empreses catalanes del sector).

A més, Barcelona és seu de la meitat dels centres de recerca (27) que treballen en biociències a Catalunya, 4 hospitals universitaris, 7 universitats que imparteixen ensenyaments d’aquest àmbit i 7 parcs científics i tecnològics. Destaca, a més, la concentració d’empreses biotecnològiques dedicades a teràpies i diagnòstics (58% del total) i a serveis d’R+D (53%).

El sector industrial farmacèutic contribueix amb un 6% al PIB de Catalunya i genera uns ingressos anuals superiors als 11.500 milions d’euros.

 

Enllaç relacionat:
Valoració del tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello (tall àudio, M4A, 6MB)





Paraules clau

Agència Europea del Medicament/ EMA/