Sanz i Pin participen en la presentació a la ciutadania de la proposta guanyadora del concurs de la Rambla que impulsa l’equip interdisciplinari km-ZERO : Servei de Premsa

Sanz i Pin participen en la presentació a la ciutadania de la proposta guanyadora del concurs de la Rambla que impulsa l’equip interdisciplinari km-ZERO

22/11/2017



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dijous 23 de novembre, a les 17:00 hores, la tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz; i la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, participaran a la presentació a la ciutadania de la proposta guanyadora del concurs de transformació de la Rambla. La voluntat és la de posar en comú les idees, la metodologia i el pla de treball del projecte cooperatiu impulsat per l’equip interdisciplinari km-ZERO.

En el marc de la xerrada l’equip de km-ZERO explicarà amb detall com s’enfrontaran a aquest repte de repensar el passeig  des d’una visió integral, física i social construïda conjuntament amb el veïnat. Durant els propers sis mesos, i amb la col·laboració ciutadana, desenvoluparan l’encàrrec municipal d’elaborar un avantprojecte que té com a objectiu recuperar la Rambla com a passeig i espai per a la vida comunitària i veïnal, garantint l’equilibri d’usos entre els vessants local i global. La tardor del 2018 està previst enllestir el projecte executiu i les obres podrien començar el 2019.

La participació del veïnat s’ha plantejat a través de quatre grups cooperatius ciutadans que hi prendran part en tot moment. El projecte sociourbanístic promourà les polítiques d’habitatge de llarga durada, l’accessibilitat a la Rambla, estratègies culturals i un nou comerç de proximitat que permeti reduir els usos comercials destinats al turisme. És per aquest motiu que la participació és fonamental per garantir l’èxit i la qualitat del projecte.

L’acte de presentació de l’equip tindrà lloc a l’Auditori de la planta baixa del Palau de la Virreina.

 

 





Paraules clau

km-ZERO/