Obren les fires de Nadal de Santa Llúcia i de Sagrada Família : Servei de Premsa

Obren les fires de Nadal de Santa Llúcia i de Sagrada Família

24/11/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La Fira de Santa Llúcia obrirà del 24 de novembre al 23 de desembre amb un total de 287 parades. Les 89 parades de la fira de Sagrada Família oferiran els seus productes del 25 de novembre al 23 de desembre

 

El Nadal està a punt d’arribar i la ciutat de Barcelona ja comença a preparar-se per rebre aquestes festes i les seves celebracions. Avui, divendres 24 de novembre, obren dos símbols de la ciutat com són les fires de Nadal de Santa Llúcia, al districte de Ciutat Vella; i de la Sagrada Família, al districte de l’Eixample.

L’avinguda de la Catedral acollirà a partir d’avui la 231a edició de la Fira de Santa Llúcia. Aquesta és la més antiga que gira al voltant dels pessebres i de les tradicions nadalenques i està datada de l’any 1786. Com és habitual, la fira romandrà oberta fins el 23 de desembre i tindrà el següent horari comercial:

En total, hi haurà 287 parades que estaran distribuïdes en 4 sectors diferents:

Com cada any, a més de la venda de productes, la fira també acollirà diverses activitats com són la cercavila de la tradicional Carassa de Nadal de Barcelona i el Tió Gegant. O la celebració de la 24a edició de la Diada de les Tradicions i Costums Nadalencs de Catalunya, amb el lliurament del guardó al Firaire d’Honor d’enguany, i que tindrà lloc el dia 16 de desembre.

També al costat de la Fira de Santa Llúcia, a menys de 100 metres, al Museu Frederic Marès, a la plaça de Sant Iu, número 5, s’instal·larà un pessebre amb format de taulell de més 35 metres quadrats, amb figures de fins a 40 centímetres d’alçada, que ha creat l’Associació de Pessebristes.

 

La Sagrada Família també acull una important fira nadalenca

El barri de la Sagrada Família, i en concret la plaça que porta el mateix nom i que es troba a tocar del temple, és també un dels punts de trobada tradicionals de l’activitat prenadalenca a la ciutat. Des de fa ja sis dècades, la Fira de Nadal de la Sagrada Família aplega en un mateix punt diferents tipus de parades. D’entrada, les pròpies d’aquesta època, per adquirir tot allò que sigui necessari per ambientar i decorar la casa: Les 23 parades de verd, amb avets i plantes de Nadal, i les 37 parades del sector de figures per al pessebre, de pessebres i de guarniments.

En aquesta fira, a més a més, també es poden trobar 8 parades d’alimentació, dedicada sobretot als productes dolços típics de l’època, tot i que també n’hi ha algunes de formatges i embotits. I finalment, 21 parades estan especialitzades en l’artesania, la bijuteria, i roba elaborada de manera artesanala, per satisfer, en aquest cas, una altra de les activitats típiques de les festes nadalenques: la de fer regals. En total, doncs, 89 parades.

La fira de Nadal de la Sagrada Família obre del 25 de novembre fins al 23 de desembre des de les 10h del matí fins a les 21h del vespre els dies feiners. Els dissabtes, diumenges i vigílies de festius, l’hora de tancament serà les 22h.





Paraules clau

nadal/ nadal 2017/