L’Ajuntament inicia l’obra de remodelació de la rambla central de l’avinguda d’Icària : Servei de Premsa

L’Ajuntament inicia l’obra de remodelació de la rambla central de l’avinguda d’Icària

25/11/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Les obres tindran una durada prevista d’uns 7 mesos, i el cost de la intervenció de millora és, segons el projecte, de 2,2 milions d’euros

La millora inclou la substitució del paviment, que es troba desgastat i malmès, i també la substitució del mobiliari urbà que estigui envellit o en mal estat, així com la col·locació d’escossells més grans per afavorir el desenvolupament de l’arbrat

 

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de remodelació de la rambla central de l’avinguda d’Icària, en tota la seva longitud, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou. És a dir que aquesta obra afectarà els 6 trams d’avinguda, entre carrer de la Marina, i el carrer Badajoz. Els treballs es desenvoluparan al llarg dels propers set mesos en dues fases diferents, amb afectació a la calçada, tot i que l’obra de millora només afectarà l’illa central, és a dir a la zona de passeig de l’avinguda.

Aquesta reforma de l’avinguda, que tindrà un cost de 2.201.363,89 €, amb IVA inclòs, es va treballar amb el veïnat del barri mitjançant un procés de participació en el qual es va decidir no modificar l’estructura ni la secció de l’avinguda tal com estar actualment i limitar la reforma a una millora general que afecti el paviment, la il·luminació i el mobiliari.

Es tracta d’una avinguda de més de 800 metres de longitud, en la qual se substituiran les llambordes existents, que es troben deteriorades, desgastades o trencades, i es col·locaran unes peces noves de formigó prefabricat. Amb l’obra s’aprofitarà per col·locar un bordó perimetral de granit en tot l’àmbit. L’àmbit d’actuació té una superfície total de prop de 8.000 metres quadrats.

Amb la reforma també es produiran algunes millores en el mobiliari urbà: les lluminàries dels fanals es canviaran per col·locar-ne de sistema led, que consumeix menys. Per altra banda, els escossells dels arbres s’ampliaran, es faran més grans, per afavorir el desenvolupament de cadascun dels exemplars que hi ha a l’avinguda. Els bancs també se substituiran per uns de nous.

Es tracta, doncs, d’una obra de manteniment i reparació que comportarà una certa afectació en el trànsit de vehicles i el de les persones als trams d’obra, al llarg dels propers mesos.

El primer període d’obres que va començar dijous dia 23 de novembre, es preveu que s’allargui fins al 28 de febrer de 2018. Afectarà tres dels sis trams de l’avinguda, en concret els tres trams situats entre els carrers Badajoz i Arquitecte Sert. El creuament del carrer Joan Oliver amb Àvila quedarà tallat durant aquest període.

El segon període es preveu que es desenvoluparà tot seguit, entre l’1 de març i el 20 de maig de 2018, i en els altres tres trams de carrer situats entre Marina i Arquitecte Sert. En aquesta segona fase el creuament amb el carrer Rosa Sensat restarà tallat al trànsit.

L’obra comporta l’anul·lació del carril ràpid de cada costat de la calçada. Restarà obert el carril bus però hi podran circular tots els vehicles. Els passos de vianants longitudinals entre illes quedaran anul·lats i només restaran oberts els transversals. El carril bici del carrer Àlaba només s’afectarà quan calgui canviar aquell tram de vorera, i es recomanarà el pas alternatiu pel carril bici de l’avinguda del Litoral.

 

 





Paraules clau

Icària/