Comença a Barcelona el principal certamen internacional de congressos i fires, l’IBTM : Servei de Premsa

Comença a Barcelona el principal certamen internacional de congressos i fires, l’IBTM

28/11/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’IBTM es celebra des d’avui i fins el dia 30 al recinte Gran Via de Fira de Barcelona

D’aquí a final d’any la capital serà la seu de 91 fires i congressos que aplegaran més de 81.100 visitants

L’Ajuntament trasllada als principals operadors turístics que la ciutat segueix desenvolupant amb normalitat la seva agenda de certàmens internacionals i trobades de negoci

 

Barcelona acull des d’avui el principal certamen internacional de congressos i fires, l’IBTM, que se celebra al recinte Gran Via de Fira de Barcelona fins el dijous 30 de novembre. L’IBTM compta amb més de 3.000 organitzadors d’esdeveniments i convencions de tot el món i abans d’iniciar-se la fira ja s’havien agendat més de 51.000 contactes professionals entre els diferents assistents.

 

 

En la inauguració del certamen, el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha explicat que Barcelona acollirà des d’avui i fins a finals d’any 91 fires i congressos, que aplegaran uns 81.100 delegats, més visitants dels contemplats inicialment. Al llarg de tot l’any s’hauran celebrat més de 450 convencions i congressos a la ciutat. En aquesta línia, Colom ha remarcat que “quan s’està tancant el nombre de fires i congressos per al 2019, les xifres indiquen que serà un molt bon any per a la ciutat”.

El regidor ha afegit que “en els darrers mesos hem intensificat els contactes amb els principals operadors turístics internacionals i estem fent un esforç per explicar de primera mà als organitzadors de congressos i operadors quina és la realitat de Barcelona, una realitat de calma, de normalitat, i una realitat que des d’un punt de vista turístic està funcionant perfectament”.

Durant l’any 2016, Barcelona es va tornar a situar com la tercera ciutat internacional amb major nombre de reunions organitzades tal i com va succeir l’any 2015, segons el rànquing elaborat per l’Associació de Congressos i Convencions Internacionals (ICCA), només per darrera de París i Viena.

El turisme de reunions a Barcelona deixa uns ingressos econòmics directes de 1.500 milions d’euros l’any, segons les últimes dades disponibles.





Paraules clau

congressos i fires/