L’Ajuntament lliura 25 Medalles d’Honor a les persones i entitats distingides per una implicació constant en la vida cultural, educativa i associativa de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament lliura 25 Medalles d’Honor a les persones i entitats distingides per una implicació constant en la vida cultural, educativa i associativa de Barcelona

30/11/2017



Temps estimat de lectura: 5 minuts

L’alcaldessa Ada Colau ha presidit el lliurament de les Medalles d’Honor 2017 destacant que els guardonats fan de Barcelona una ciutat més forta, justa i compromesa amb la pau i la llibertat

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquesta tarda el lliurament de les 25 Medalles d’Honor a la Ciutat a les personalitats i entitats que han destacat per la seva contribució al desenvolupament de la consciència ciutadana, virtuts i valors cívics, de Barcelona. En total, s’han entregat 25 medalles, 15 medalles a entitats de la ciutat i a 10 persones, totes escollides pels districtes i pel plenari del Consell Municipal.

 

 

 

 

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa ha destacat que amb aquest acte, la ciutat demostra el seu reconeixement cap a la valia de la seva gent i les seves entitats, “gent que ha destacat pel seu treball a favor dels drets humans, de la cohesió social, de la igualtat d’oportunitats, de la convivència, gent del món de la cultura, de la ciència, de l’educació. I sobretot, una vocació de servei cap als nostres conciutadans”.

Colau ha senyalat que per primera vegada es corregeix una injustícia històrica en reconèixer com cal l’aportació que les dones han fet al progrés de la ciutat. També ha explicat que avui s’han premiat moltes Barcelones, “perquè Barcelona són també els seus 73 barri, els centenars d’associacions, els milers de professionals i de voluntaris i voluntàries que treballeu diàriament per millorar les condicions de vida dels altres i per construir un model de societat integradora i cohesionada enfortint la convivència i bastint ponts d’unió i de fraternitat entre cultures”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha volgut destacar la feina de les entitats que treballen pel reconeixement del paper de les dones i els seus drets; les que lluiten contra la soledat que pateixen les persones grans, les que donen suport a als infants, a les persones amb discapacitat intel·lectual i aquelles compromesos amb una educació pública i de qualitat. Colau els ha agraït la seva tasca que contribueix a fer de Barcelona una ciutat on ningú no quedi enrere, “perquè vosaltres ens ajudeu a fer una ciutat més forta i compromesa amb la pau, la llibertat, la justícia social i la convivència. El vostre exemple ens anima a no defallir i a defensar allò en què creiem”. L’alcaldessa també ha posat en valor la seva gran feina en moments difícils, “tenir a veïns i veïnes, associacions i entitats tan compromeses amb la ciutat, marca la diferència. Barcelona té una ciutadania valenta, que defensa la seva convivència, els seus drets i els seus carrers”.

 

Medalles d’Honor a proposta del Plenari del Consell Municipal

MARTA ESTRADA I MIYARES
En reconeixement de la seva valuosa contribució científica a l’àmbit de l’oceanografia i la biologia marina, de prestigi i rellevància internacionals.

MAGDA ORANICH I SOLAGRAN
Per la seva labor professional com a advocadessa i el seu compromís com a activista en defensa dels drets humans, del moviment feminista i dels drets dels animals.

CASA DE ANDALUCÍA DE BARCELONA
En reconeixement de la seva tasca en favor de la difusió de la cultura i les tradicions andaluses i d’enriquiment de la convivència entre les comunitats andalusa i catalana.

JOSÉ MARIA SANZ BELTRÁN (LOQUILLO)
Per la seva llarga i fructífera carrera professional i artística, que ha marcat el panorama musical dels darrers trenta anys i pel seu esperit barceloní, que ha projectat arreu.

FUNDACIÓ PRIVADA BOSCANA
En reconeixement de la seva tasca en favor de la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual i d’acompanyament a les famílies.

 

Medalles d’Honor a iniciativa dels Consells Municipals dels Districtes

Ciutat Vella

ROBERTO TIERZ ROYO
Per la seva destacada contribució al desenvolupament i la promoció de la cultura al capdavant de la sala Sidecar.

RAI (RECURSOS D’ANIMACIÓ INTERCULTURAL)
Per la seva tasca associativa com a plataforma de projectes de transformació social, cultural i educativa.

 

Eixample
CHARO MARTINEZ MUÑOZ
En reconeixement de la seva tasca dins el moviment veïnal en favor de la millora de les condicions de vida al districte de l’Eixample.

DE SOCA-REL
Per la seva tasca de dignificació i divulgació de la música popular i tradicional i de la cultura catalana en general.

 

Sants-Montjuïc

MARIA ORTEGA SORROCHE
Pel seu compromís amb la millora del barri del Polvorí i la seva contribució a la millora de la qualitat de vida de les dones a través del centre cultural Àncora.

SECRETARIAT D’ENTITATS DE SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA
En reconeixement dels seus 40 anys de tasca vertebrant la vida associativa dels barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

 

Les Corts

PLATAFORMA INFANTIL I JUVENIL DE LES CORTS
En reconeixement de la seva tasca reivindicativa i de compromís social pel que fa a la implantació de polítiques de desenvolupament comunitari i associatiu al districte de les Corts.

CASA DE CANTABRIA EN BARCELONA
Per la seva tasca de promoció i conservació de les tradicions i la cultura de Cantàbria i de foment de l’intercanvi entre les comunitats càntabra i catalana.

 

Sarrià-Sant Gervasi

LLUÍS ARBOIX I PASTOR
En reconeixement de la seva tasca dins el moviment veïnal en favor dels interessos i les necessitats dels veïns i les veïnes del barri de Sant Gervasi

DONES FEM
En reconeixement de la seva tasca social i el seu treball constant en favor dels drets de la dona i del seu desenvolupament en el si de la societat.

 

Gràcia

MARIA DOLORS LÁZARO I PALAU
En reconeixement de la seva trajectòria vinculada a l’activitat cultural i creativa, des del treball, el compromís i el servei al districte de Gràcia.

FUNDACIÓ PRIVADA AMICS DE LA GENT GRAN
Per la seva valuosa contribució a la lluita contra la soledat i la marginació social de les persones grans i per la seva tasca de sensibilització a la societat.

 

Horta-Guinardó

SACRAMENTO BURGOS GARRIDO
En reconeixement de la seva trajectòria en defensa dels valors ciutadans i de la seva lluita per fer del seu barri un lloc més just, amable, digne i valuós.

XARXA EDUCATIVA 0-18 D’ESCOLA PÚBLICA D’HORTA-GUINARDÓ
Per la seva trajectòria i la seva aportació a l’associacionisme, a la defensa de la qualitat educativa i a l’impuls de l’escola pública.

 

Nou Barris

PROJECTE VOZES DE L’ASSOCIACIÓ MÚSICS PER LA PAU I LA INTEGRACIÓ
En reconeixement de la seva innegable tasca de foment de la integració d’infants i joves a través de l’ensenyament musical al districte de Nou Barris.

ASSOCIACIÓ SOCIOCULTURAL LA INDOMABLE
Per la seva destacada tasca en favor de la millora de la qualitat de vida del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual al districte de Nou Barris.

 

Sant Andreu

CRISTINA CLOTA I PARDO
Per la seva vinculació i el seu treball constant en favor del foment de l’esport base al capdavant del Club Patí Congrés

CENTRE CULTURAL ELS CATALANISTES
Per la seva trajectòria de foment de l’art líric,el teatre, la dansa, l’esport i la cultura catalana a Sant Andreu de Palomar

 

Sant Martí

ISABEL MOREN FERNÁNDEZ
Per la seva destacada trajectòria artística en l’àmbit de la dansa i per la tasca pedagògica de foment de la formació artística entre els joves al districte de Sant Martí.

MARIA MARTINEZ TRILL
Per la seva capacitat de sumar esforços als barris de Sant Martí i de la Verneda com a peça fonamental del Centro Andaluz de la Comarca de Estepa y Sierra Sur i de la parròquia de Sant Martí de Provençals.





Paraules clau

medalles d'honor/ Medalles d’Honor 2017/