Horta-Guinardó tindrà un nou espai d’estada a l’avinguda de Can Marcet : Servei de Premsa

Horta-Guinardó tindrà un nou espai d’estada a l’avinguda de Can Marcet

08/12/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Comencen les obres per arranjar el solar situat al tram de via entre el passeig de la Vall d’Hebron i el carrer de Joan B. Cendrós per potenciar-ne l’ús ciutadà, crear noves zones verdes i millorar l’accessibilitat i la qualitat de l’espai públic

Està previst que les obres durin sis mesos, i permetran implantar cinc plataformes verdes connectades entre elles per camins on hi haurà zones per al descans, jocs infantils i una àrea d’esbarjo per a gossos

 

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a urbanitzar un nou espai d’estada a l’avinguda de Can Marcet, en el tram comprès entre el passeig de la Vall d’Hebron i el carrer de Joan B. Cendrós, al districte d’Horta-Guinardó. L’actuació en aquest àmbit, actualment un solar buit, servirà per potenciar-ne l’ús ciutadà i revitalitzar-lo amb la millora de l’accessibilitat, els serveis i la qualitat de l’espai públic i l’augment de les zones verdes.

 

 

La previsió és que les obres finalitzin al cap de sis mesos, al juny de 2018. La urbanització compta amb un pressupost d’1.541.967,97 euros (IVA inclòs), i comprèn un àmbit de 5.843,20 metres quadrats.

L’actuació proposa implantar cinc plataformes horitzontals connectades entre elles a través de camins per a vianants i on s’hi podran dur a terme diversos usos. Hi haurà dues zones d’estada per al descans, dues zones de jocs infantils i una àrea d’esbarjo de gossos. I es col•locarà mobiliari urbà, amb nous bancs, cadires, aparcaments de bicicletes, papereres i una font. A més, s’ubicarà un nou pas de vianants que millorarà la mobilitat i ajudarà a pacificar el trànsit.

 

 

Cadascuna de les plataformes s’adaptarà a la topografia, de manera que entre elles hi haurà un desnivell d’entre 1,50 i 1,75 metres excepte a la situada al límit est, que es baixarà a 3,00 metres per no tapar les vistes a la plataforma superior. El desnivell entre plataformes se salvarà amb talussos verds que permetran conservar la major part de l’arbrat existent, i també s’hi plantaran noves espècies. A més, se suprimiran els graons existents a la cantonada sud-oest.

 





Paraules clau

vall d'hebron/